Otkrivane_28.09-4

Астролог Валентина Маренова:Октомври се очаква да е интензивен и динамичен

Прогноза за месец октомври 2024 година

Октомври се очаква да е интензивен и динамичен.

Темата на месеца е свързана със Слънчевото затъмнение на 2 октомври, което се случва на Новолуние във Везни, но интересен е терминът, който масово се завъртя в интернет т.нар. „коридор на затъмненията“. За да има повече разбиране към периода, през който преминаваме и за да знаем как точно да действаме в този период, ще се опитам да го обясня на достъпен език.

„Коридорът на Затъмненията“  е времеви отрязък – дните между Лунно и Слънчево затъмнение, които се случват обикновено в рамките на две седмици. Лунното затъмнение е на Пълнолуние, за Слънчевото – на Новолуние. Това е време, в което се случват внезапни и неочаквани, независещи от нас събития. Те оказват дългосрочно влияние в живота ни. Последиците от решения, взети на Слънчево затъмнение могат да са от 6 месеца до 3 години.

Моите съвети са:
–  да не започвате нищо ново, ако то не е „дошло“ само при вас;
– да бъдете наблюдателни за информацията, която идва при вас – обикновено от неочаквани източници;
– да запазите спокойствие – нямате много влияние над събитията,
– да не правите важни планове, защото могат да се изменят многократно,
– Затъмнението е в зодиакалния знак Везни и най-голямо влияние ще окаже на любовните взаимоотношения и партньорствата – раздели, разриви, неопределеност. Много често „пръст“ в това има съдбата – нещо, от което не може да се избяга.

А ето и останалите звездни събития и планетни конфигурации за октомври:
– Слънцето преминава във Везни, а на 23 октомври ще влезе в Скорпион.
Любов, връзки, дълбоки емоционални преживявания това е мото на първите дни на месеца. Тази тенденция се засилва от опозицията Слънце-Нептун, която носи усещане на дълбока тъга и неудовлетвореност.
– През целия месец (до 25 октомври) на небето се задържа статичната фаза на Плутон – тежката и трансформираща енергия на планетата ще се усеща като нагнетена енергия, която носи тревожност на вътрешен план и травматичност на външен. Застоят в този период не е препоръчителен. Най-адекватното интегриране на тази енергия е през дихателни и енергийни упражнения. Ако не знаете как, просто се разхождайте.
– На 14 октомври планетата на комуникацията, търговията и пътуванията Меркурий преминава в знака Скорпион и прави мисленето по-потайно, недемонстративно, но изключително дълбоко. Хората стават мнителни и не вярват на информацията. Този Меркурий е подходящ за изследователи, детективи, окултисти.
– На 17 октомври е Пълнолунието по оста Овен-Везни и дава кулминация на заложените по-рано през месеца проблеми във взаимоотношенията. Желание за доказване и заявяване на позиции могат да станат повод за конфликти.
Няма да се уморя да повтарям, че по Пълнолуние хората стават твърде емоционални и често решенията, които взимат в този момент не са правилни. Затова се опитайте да се владеете, доколкото е възможно. Точно този ден Плутон и Марс правят Голям квадрат със светилата, а това означава само едно – напрежението е огромно. Засилва се агресивността; явните, но и подмолните борби за величие и манипулациите.
– На 18 октомври Венера стъпва в огнения Стрелец – чувствата стават ярки и изразителни. Преживяванията не са тека тежки, както през септември, а всичко вече се прием по-философски и положително.
– От 22 октомври до края на ноември Марс прави опозиция към Плутон. Тежък аспект, който противопоставя човека на колектива и поражда у хората желание да се отделят от него. Това е индикация и за проблеми с властта и висшестоящи. Борба за надмощие.
Възможни са инциденти, аварии, травми. Бъдете внимателни. Засилено внимание и при хората със сърдечно-съдови заболявания.

И въпреки тежестта на кармата и усещането за предопределеност през целия месец  никога не забравяйте, че тук и сега ние сами ковем съдбата си и ами създаваме своята карма. Звездите показват кога е възможно да съберем плодовете от действията ни.
Затова бъдете добри – към себе си, към заобикалящия ни свят и към хората, които срещате по пътя си.

Вълшебен октомври!

Бел.ред.:Ще добавим,че на 27 октомври има и избори за 51 Народно събравие.Гласувайте!

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *