Управлението на туризма е отчайващо. Това мнение изрази пред БиТиВи заместник-председателят на Националния борд по туризъм Мартин Захариев. Припомняме, че неведнъж името на Захариев е било спрягано за министър на туризма.

Той посочи, че бюджетът на държавата не е направил нищо за туризма. Програмата на правителството е разписана в частта и за туризма, но е написана на коляно, без приоритизиране и със стилистични грешки, разкритикува Захариев.

Мартин Захариев призова премиера Николай Денков да преосмисли политиката си в сектор „Туризъм“ и да поеме отговорност. „С този министър няма как да плуваме в една лодка, заяви той.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов подкрепи думите на Захариев. Няма как да работим със сегашния министър, а ще чакаме по-добри времена, каза Алибегов, който е ядосан, че ресорният министър не е обещал да защити ДДС ставките от 9% за ресторантьорите.

Припомняме, че преди седмица в общественото пространство се вдигна шум около случай с клиент на заведение във Варна, изненадан от високата сметка, след като си поръчал висококачествени стекове, явно приемайки ги за обикновени пържоли. Тъй като в менюто била обявена цена за 100 грама, от комисията за защите на потребителите (КЗП), започнаха проверка за заблуждаващи практики, както в конкретното заведение, така и по Черноморието и в страната като цяло. Това пък предизвика възмущението на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията и ответна реакция от страна на Зарица Динкова.

Зарица Динкова: Задачата на министъра е да балансира между потребителите и бизнеса

Зарица Динкова: Задачата на министъра е да балансира между потребителите и бизнеса

Тя няма намерение да хвърля оставка