Заради загуба на кворум, президентът Румен Радев насрочва още един КСНС – 17 октомври, вторник. Той ще бъде посветен на същата тема – борбата с корупцията.

Това стана ясно от думите на президента след днешното заседание. Румен Радев остана сам за изявлението си – политиците се оказа, че са си тръгнали и оставиха държавният глава да обобщи резултатите от съвета за борбата с корупцията. Това се случва изключително рядко. Обикновено политиците застават рамо за рамо за брифинга пред медиите.

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Корнелия Нинова обвини управляващите, че провалили КСНС

Не само няма консенсус и няма резултат

Оказа се, че съветът е провален заради международни ангажименти на част от участниците.

Припомняме и че премиерът Бойко Борисов влезе на „Дондуков“ 2 с час и половина закъснение, тъй като счете за по-уместно да проведе среща с ръководството и представители на „Емко“ в Министерски съвет. Площадът пред бившия Партиен дом беше отново поле на протест на работниците от предприятието.

След като изслушали доклади на ръководителите на ключови институции, ангажирани в борбата с корупцията, са започнали задълбочени дебати, които обаче поради отсъствието и напускането на част от членовете на Съвета са прекъснали – „това доведе до загуба на кворум“, заяви държавният глава пред представителите на медиите.

Президентът Радев беше категоричен, че за остротата на проблема с корупцията можем да съдим по многобройните скандали в медиите, по срива на чуждестранните инвестиции, по незавидното място на България в множество престижни международни класации по темата и по препоръките и оценките на нашите европейски партньори.

Марешки не подкрепя новата агенция за борба с корупцията

Марешки не подкрепя новата агенция за борба с корупцията

Те са се обединили около становището на Лозан Панов

„Корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности, е заплаха за националната сигурност, защото тя руши устоите на правовата държава, срива доверието на гражданите в българските институции, възпрепятства развитието на икономиката и повишаването на благосъстоянието на българските граждани. Корупцията пряко или косвено бърка в джоба на всеки български гражданин и го поставя в унизително положение“, подчерта още държавният глава. Радев също така предупреди, че пробивът в борбата с корупцията ще стане възможна едва тогава, когато борбата с корупцията стане приоритет за българските политици пред техните вътрешни и международни ангажименти.

Бойкот няма, уверява Цецка Цачева след провала на КСНС

Бойкот няма, уверява Цецка Цачева след провала на КСНС

Борисов поел ангажимент да присъстват всички следващата седмица