„Моята позиция винаги е била принципна. Преди два месеца по време на моя годишен отчет много ясно заявих, че партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки.“ Това заяви държавният глава Румен Радев, който е на посещение в Египет.

Коментарът на Радев дойде в отговор на журналистически въпрос за това какво мисли за подадените оставки на представители на изпълнителната власт, а именно правосъдния министър Цецка Цачева и заместник-министъра на спорта Ваня Колева.

Още един зам.-министър с евтин апартамент от "Артекс"

Още един зам.-министър с евтин апартамент от „Артекс“

Бившият шеф на КРС Веселин Божков също бил замесен

Радев: Не съм дошъл в Египет, за да коментирам апартаментите на Цветан Цветанов.

Пред всичко Радев подчерта, че няма желание да коментира темата. Той не дошъл е Египет, за да коментира родните скандали с управляващи.

Иначе апелът му париите да се чистят от корумпираните политици се отнасял за всички от политическия спектър у нас.

Днес с Радев в Египет са представители на над 35 компании от различни сектори.
Те ще вземат участие на бизнес форум в Кайро в рамките на официалното посещение на държавния глава.

Мария Пиргова: Рекетът за бизнеса е стилът на ГЕРБ

Мария Пиргова: Рекетът за бизнеса е стилът на ГЕРБ

Нямало нищо лошо в предсрочни избори, смята политологът

Египет има ключова роля в региона в борбата срещу тероризма, организираната престъпност, радикалния ислям и нелегалната миграция. Затова сътрудничеството с Египет е важно за нашата национална и европейска сигурност“, коментира Радев.

По думите му освен това арабската страна е и най-големият търговско-икономически партньор на България за региона на Близкия изток и цяла Африка.

„Стокообменът вече надхвърли един милиард долара, но има още по-голям потенциал за развитие, затова с мен водя внушителна бизнес делегация във важни области от взаимен интерес“, обясни президентът.

Той добави, че се очакват редица споразумения между представителите на бизнеса от двете държави. „Тези дни са много важни, програмата е наситена, има и бизнес форум. Очаквам наистина добри сделки„, подчерта Радев.