Полицаите често търсели услугите на шивачи, които да закърпят скъсаните им униформи. Това заявиха пред bTV Ивайло Десев и Трифон Трифонов от Охранителна полиция.

По думите им, заради липсата на нови униформи, служителите в системата на МВР дори си купували платове, за да си шият сами нови униформи.

Полицаите да получат парите си за закупени от тях униформи, решиха депутатите

Обновена

Полицаите да получат парите си за закупени от тях униформи, решиха депутатите

Приеха на второ четене промените в Закона за МВР

Според Десев и Трифонов на полицаите се осигурява само оръжие и малка част от цялата униформа. В същото време полицаите трябвало да отделят около 30% от възнагражденията си за поддръжка на служебните им облекла.

Припомняме, ниските възнаграждения на служителите в системата на МВР станаха повод за национален протест, провел се в деня на празника на професионалния празник на МВР. Вчера, 18 юли, в София се даде началото на нова серия от регионални протести на полицаите.

"IQ ми е над средното. А заплатата?" питат полицаите

„IQ ми е над средното. А заплатата?“ питат полицаите

Голяма част от техниката, с която работи МВР била купувана с лични пари

Вчерашният протест в столицата събра стотици служители на МВР в градинката при църквата „Св. Седмочисленици“, в чието съседство се намира и Министерство на вътрешните работи. На шествието заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов заяви, че искането им е за минимално увеличение на заплатите с 15% от 1-ви юли тази година.

Следващият протест на полициате ще бъде на 20 юли във Варна, на 25 юли – в Добрич, а на 27 юли – в Гоце Делчев. Предвидено е протестните действия да продължат и в други големи градове в страната – Бургас, Благоевград, Перник, както и в по-малки населени места.

Спрете с експериментите в МВР, зоват синдикати

Спрете с експериментите в МВР, зоват синдикати

Синдикати искат повече пари в МВР за 2017 и 2018 г.