Народното събрание не прие оставката на депутата Делян Добрев. Депутатите гласуваха два пъти, но гласовете „за“ оставката му не достигнаха. 

Елена Йончева не се чувства палач при възхода на Добрев

Елена Йончева не се чувства палач при възхода на Добрев

Герберите по принцип заплашвали със съд, когато някой бръкнел в срамните им далавери

Колегите ме поставиха в много тежка ситуация, коментира пред медиите в НС Делян Добрев след отхвърлената му оставка. Сега той ще говори отново с ПГ на ГЕРБ, за да е сигурен, че ако подаде отново оставка, този път ще я гласуват.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не бил бламиран.

Иначе Добрев не се е отказал по най-бързия начин да съди Елена Йончева и всички, които са го наклеветили.

А за ситуацията в Хасково, общинарите на ГЕРБ щели да гласуват в полза на града. Ние сме отбор, с този мотив герберите в НС отказали да го освободят от депутатското кресло, коментира Делян Добрев.

Делян Добрев да не се хваща на комунистическите уловки, съветват съпартийци

Обновена

Делян Добрев да не се хваща на комунистическите уловки, съветват съпартийци

„Не скачай от борда на този кораб, защото ако скочиш, червените акули ще те изядат във въздуха“

Два пъти Народното събрание гласува оставката на депутата. Самият Делян Добрев излезе след първото гласуване, поиска процедура по прегласуване и помоли колегите от БСП да бъдат по-активни и да гласуват, въпреки че самият бил наясно, че съпартийците му няма да приемат оставката му.
Делян Добрев посочи отново, че той действително иска да подаде оставка.

БСП вреди на политическата система с компроматната война, критикува Цветанов

БСП вреди на политическата система с компроматната война, критикува Цветанов

За Цветанов приемането на оставката на Добрев било равно на предателство

От 215 гласували – „за“ оставката гласуваха 97 депутати, „против“ бяха 99, а 19 гласуваха „въздържал се“. Така с резултатите от прегласуването на оставката Делян Добрев остава в парламента.

При първото гласуване по партии от ГЕРБ гласуваха 90 – един „за“ , 88 – „против“, 1 – „въздържал се“.

От „БСП за България“ – 77 гласа бяха „за“, а Обединените патриоти – от 20 гласували, петима – бяха „против“, а 15 се въздържаха, ДПС – 20 гласа „за“, „Воля“ – осем гласували – един „против“ и седем „въздържал се“. От независимите депутите един гласува против.

Борисов се чуди на нахалството на кмета Беливанов да не си отива

Борисов се чуди на нахалството на кмета Беливанов да не си отива

Борисов не пожела да коментира дали Делян Добрев ще се кандидатира за кмет на Хасково

Припомняме, по-рано днес, по време на извънредна пресконференцеия в Евксиноград, приемиерът Борисов заяви, че е разговярял с Добрев. По време на разговора между двамата депутатът казал на премиера, че ако парламентът не приеме оставката му, той ще я входира отново.

Оставката на Добрев стана повод за ожесточен дебат в пленарната зала. 

В защита на гербера пръв излезе Спас Гърневски, който призова Добрев да не се хваща на „ниски комунистически уловки“. „Ти си нужен на този парламент, ти си нужен на България, не скачай от борда на този кораб, защото ако скочиш, червените акули ще те изядат във въздуха“, допълни Гърневски.

Самият Добрев обясни, че срещу никого не е казал лоша дума, защото искал да прави политика. А замерването с компромати в парламента нямало да му липсва.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов също горещо защити Добрев и припомни 2013 г., когато в предизборния период тогавашният лидер на БСП е внесъл сигнал срещу него за подслушването. Цветанов заяви, че няма да допусне Делян Добрев да премине през същото нещо.

Нинова се закани да извади "суджука" от всяка община

Нинова се закани да извади „суджука“ от всяка община

Александър Ненков е следващият Добрев, категорична е Нинова

ДПС прие оставката на Делян Добрев.

Депутатът Йордан Цонев заяви, че подаването на оставка е наистина един морален акт. Той оцени качествата на Делян Добрев. Избирателите обаче не харесвали в политиците шуробаджанащината.

„Воля“ не подкрепят оставката на Делян Добрев, стана ясно от думите на лидера Веселин Марешки. Не Делян Добрев е лицето на шуробаджанащината в България според него. „Воля“ обаче щяла да поиска и подкрепи закон за осветляването на шуробаджанашките връзки на хората във властта.