6863

Делегатите от БСП напуснаха Общото събрание на НСОРБ

БСП напусна сдружението на общините, след като властта не осигури общи критерии, по които правителството подпомага населените места.

Решението на членовете на Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) от БСП да се оттеглят от участието си в работата на Съвета обяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. Той е и зам.-председател на социалистическата партия.

„Няколко месеца настoявахме за изготвяне на правила и обективни критерии за разпределението на средствата, отпускани с постановлението на Министерски съвет за общините. Такъв документ УС не прие, въпреки нашето настояване. И затова обявяваме несъгласието си и ние, членовете на УС от БСП, оттегляме участието си от работата на УС и призоваваме всички делегати от БСП, които участват в днешното заседание, да се оттеглят заедно с нас“, заяви Москов, цитиран от агенция „Фокус“.

От „Позитано“ 20 съобщиха още, че ръководството на БСП, кметове и председатели на общински съвети и делегати на Общото събрание на Сдружението на общините от партията са провели среща в централата.

Print Friendly

Автор: facti.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *