309211199_1704490139935512_2370962533769961972_n

ГЕРБ-СДС закриха кампанията си в Бургас със заявка, че „Пътят продължава…“

 

„Пътят продължава…“ с този слоган коалиция ГЕРБ-СДС закри предизборната си кампания в Бургас. Събитието премина под знака на силните емоции и спомените… но с поглед към бъдещето, тъй като на една сцена се събраха „първопроходците“ на ГЕРБ и младите лица, поели щафетата след това.

Освен кандидатите за народни представители сред присъстващите бяха също бивши депутати и знакови лица на партията – Димитър Бойчев, Стоян Гюзелев, Румен Желев, Константин Гребенаров, Ева Михалева, Златина Дукова, Захарина Неделчева и др. В закриването на кампанията се включиха и кметове от областта.

„Приключва една кампания, в която стиснахме много ръце, чухме много топли думи на благодарност и надежда, но… срещнахме и градивна критика. През цялото време се стараехме да бъдем позитивни. Взехме си поуките, научихме си уроците и помъдряхме от грешките си!“, заяви популярният актьор Тони Минасян, който освен водещ на събитието е и част от листата с кандидати за народни представители.

Думите му бяха подкрепени от областния лидер на ГЕРБ Иван Алексиев, който подчерта, че въпреки несъстоятелните нападки на опозицията и откровените лъжи, които са неизменна част от тази кампания, всички от отбора ГЕРБ-СДС са успели да останат позитивни и да не губят фокуса си – да мислят и да работят за развитието на Бургас и региона.

„Нашата кампания е насочена към хората, с ясното съзнание, че трябва да им предложим решенията, които имаме, за да се справим с кризите, с инфлацията, с високите цени… Важното е да изправим нашата държава и най-вече да върнем вярата на всички нас в днешния и утрешния ден“, заяви Алексиев.

308568476_774763187071035_6408104372055402268_nОт своя страна кметът на Бургас Димитър Николов подчерта, че вярва безрезервно на отбора на ГЕРБ-СДС и разчита, че момичетата и момчетата от листата ще помогнат на страната да се стабилизира.

„България има нужда от стабилно правителство, от силен екип, който да деблокира замразените вече две години европейски средства. От тях се нуждае цяла България и най-вече местната власт. А Бургас има нужда да не бъде възприеман като град втора категория. Вече даже и трохи не ни подхвърлят, защото всичко ни спряха.“, заяви кметът Николов.

По думите му в парламента трябва да отидат знаещи и можещи хора, за да не се говори за проблеми, а за развитие.

„С хора като тези в листата на Бургас, има бъдеще и има смисъл”, подчерта градоначалникът.

Неговата мисъл продължи капитанът на отбора ГЕРБ-СДС – Жечо Станков.

„За нас винаги е било важно да бъдем между хората, не само по време на предизборната кампания. Сигурен съм, че със стотиците срещи, които проведохме, с хилядите ръкостискания, внесохме нотката надежда сред хората, защото това е отборът, който знае как да решава проблемите.“, заяви Станков.

Той акцентира върху някои от най-важните приоритети не само за Бургас и региона, но и за страната: продължаване на програмата за саниране и насочване на средства към еднофамилните жилищни сгради за монтиране на фотоволтаични панели на покривите; въвеждане в експлоатация на Северния обход и започване на Южен обход, който да извежда трафика към индустриалната зона; втора входно-изходна артерия на ж.к. „Меден рудник”; четирилентовите пътища – Царево, Приморско, Айтос, Малко Търново.

„Бургас е витрина на това, което трябва да бъде България. Не че тук няма спорове, не че няма политическо противопоставяне. Но единението, което получаваме в този град, когато поставим на първо място проблемите на областта, е модел за България. Затова бих ви помолил да подкрепите тази листа и номер 24 в бюлетината, за да се опитаме да направим така, че България да прилича малко повече на Бургас“, заяви от своя страна Любен Дилов.

Овациите на всички присъстващи предизвика и Ева Михалева – общински съветник и председател на Жени-ГЕРБ Бургас. Тя отправи специална благодарност към дамите от листата.

„Благодаря ви, момичета, че не само украсихте тази листа, а бяхте много достойни партньори на момчетата и ги подкрепяхте през цялото време. Защото – всеки знае, ако искате една работа да се свърши добре, трябва да извикате жените“, каза с чувство за хумор Михалева.

Финалните думи бяха за един от доайените на ГЕРБ – Стоян Гюзелев. С вълнение в гласа, той сподели, че се намира сред приятели и припомни първите стъпки на партията.

„Спомням си първите избори на ГЕРБ – бяха през 2006 г. за Европейски парламент. Тогава в отбора на ГЕРБ се събрахме специалисти от различни области – култура, образование, здравеопазване, спорт, бизнес, земеделие. Имахме енергията да поискаме доверието на хората. Те ни го дадоха и година след година преобразихме Бургас, преобразихме България.“, каза в заключение Гюзелев.

307377222_754509162287980_7011409841179598274_nГрадусът на настроението се покачи още повече, когато на сцената излезе невероятната Преслава Минасян. В духа на цялото събитие тя изпълни песента „Страхотен ден“, като пожела на отбора ГЕРБ-СДС поредица от много страхотни дни!

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *