Върховната касационна прокуратура е започнала проверка по повод думите на премиера, че в парламента има хора, които са замесени в наркотрафик. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата по повод проверката на ВАП на поддръжката на язовирите.

Проверката е започнала по сигнал от Гражданско движение „Борец“ и от движение „Възраждане“.

До обяд днес сигнал от БСП не е получаван, стана ясно още на брифинга.

Арнаудова уточни, че ако и от „Позитано“ 20 поискат проверка, то сигналът на БСП ще бъде присъединен към другите два.

Припомняме, тази сутрин в Народното събрание на брифинг от БСП обявиха, че искат главния прокурор Сотир Цацаров да разпита премиера Бойко Борисов по повод изказването му. На това от ГЕРБ отговориха с контрабрифинг, на който прочетоха новини за брата на Георги Стоилов и за Манол Генов.

Социалистите искат и Цацаров да пита Борисов кои са наркотрафикантите в НС

Социалистите искат и Цацаров да пита Борисов кои са наркотрафикантите в НС

За БСП било недопустимо в законодателния орган да има такива хора

Преди десетина дни се разрази скандал между двете основни политически сили БСП и ГЕРБ по повод реплика на премиера Борисов за наркотрафикантите и търговци на гласове на затворници, които са в народното събрание.

Въпреки че Борисов не посочи имена, по-късно негови съпартийци припомниха случаите с Манол Генов, депутат от БСП, и колегата му Георги Стоилов.

След като социалистите направиха опит, но не успяха да извикат премиера Бойко Борисов на обяснение в пленарна зала, напрежението се прехвърли между лидера на БСП Корнелия Нинова и вече бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев.

ГЕРБ просвещават и ориентират социалистите

ГЕРБ просвещават и ориентират социалистите

Занесоха им статии от пресата право в тяхната стая

С мотив за помиряване на основните парламентарни политически сили пред председателя на ЕП Антонио Таяни Главчев хвърли оставката си.