803

Борисов се ожали: Работим под обсада, в медиите ни плюят

Всеки олигарх може да си направи сайт и да пише гадости срещу моите министри, възмути се премиерът

автор:Дума


Премиерът Бойко Борисов се появи пред медиите за първи от началото на масовите протести от последните дни. В началото на заседанието на Министерски съвет той се разходи по всички актуални теми, оплака се, че как работи под обсада, нападна президента, похвали своите и „зарадва“ пенсионерите с новина за коледни добавки. Заделени са 51 млн. за допълнителна добавка към пенсиите, обяви Борисов. Парите за коледните бонуси били събрани от борбата с контрабандата.

Очаквано, премиерът коментира и констатациите в доклада на ЕК, който излезе вчера. Най-много го заболяло от извода за влошената медийна свобода. Него всеки ден го плюели по медиите, имало карикатури и фалшиви новини. Докато в други държави едва 3-4 пъти годишно си позволявали да окарикатурят президент или премиер.

Ние много внимателно четем всяка една дума на нашите партньори. В доклада се говори за медиите и как някои медии нападат определени хора. Искам да се организира дебат по тази тема. Ще поканим еврокомисарите, които отговарят по тези теми. Ние трябва да търсим тези срещи и да покажем, че това не така, отсече българският министър-председател.

Това ли искат протестите – да провалят усилията ни за интреграция в Европа, попита възмутено Борисов.
После направи своя анализ на останалите изводи от доклада. Страната ни отбелязва стабилен напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност. Борисов недоумявал защо у нас имало хора, които наричали България блато. По думите му това са хора, които работят срещу имиджа на страната.

В Министерски съвет сме под обсада от няколко седмици, хората протестират, показват средни пръсти, наричат ни мърши. И някой да говори за цензуриране на медиите. Никой не цензурира медиите. В България всеки ден години наред се правят карикатури и този дебат трябва незабавно да го проведем. На кого какво е забранено? Олигарх си създал медия, за да защитава това, което е откраднал, после ние не можем да го пипнем ли, ядоса се Борисов.

И направи категорично заключение – В България има тотална свобода на медиите. Всеки олигарх може да си направи сайт и да пише гадости за мен и министрите. Борисов се обърна към журналистите в Министерски съвет и ги попита дали някой ги цензурира.

Няма едно нещо, което да е скрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира“, обърна се Борисов към присъстващите журналисти.

Борисов не пропусна да нападне и президента Румен Радев. Чух, че президентът Румен Радев каза, че има политическо вмешателство при един от конституционните съдии. Искам да му припомня, че с решение на кабинета Атанас Семов беше определен за генерален адвокат в Европейския съюз, който да представлява България, но не го одобриха. Това ли е политическо вмешателство, възмутено попита Борисов.

Още повече премиерът се възмутил, че държавният глава откадал за се срещне с Менда Стоянова по темата с данъците за стари автомобили и обезщетенията при „Гражданска отговорност“.

Извинявам се, ако не съм бил разбран от президента. Просто исках от ПГ на ГЕРБ да се срещнат с него и да потърсят подкрепа по значими общодържавни теми. Интересно как Корнелия Нинова се срещна с него и му представи „Визия за България“. Покани го на пленум. Значи за БСП може, но ние като правителство не можем да се срещнем с президента, обиди се Борисов.

Премиерът не пропусна да се похвали и как е строил редиците в парламентарната група на ГЕРБ. „Разговарям с ПГ на ГЕРБ не като премиер, а като председател на партията, която съм създал и ако някой си мисли, че някой може да има самостоятелен живот извън групата – не може! Вчера ги събрах за данъка на старите коли – да го върнат. Но кметовете се възпротивиха, защото всичко пада върху тях“, коментира още Борисов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *