БСП са притеснени, че не можем да защитим националните си интереси по пакета за мобилност. Това заявиха от БСП на редовния си брифинг в централата на „Позитано“.

Кабинетът проспал една година, смята Георги Свиленски. За правителството виновни били Чърчил и Рузвелт за начина, по който разпределили Европа. Свиленски извади документи, от които става ясно, че позицията на нашето правителство е, че подкрепяме мобилния пакет. По всички предложения кабинетът благодари по напредъка за законодателните мерки Макрон.

Московски разочарован, че няма подкрепа срещу Закона „Макрон“

Московски разочарован, че няма подкрепа срещу Закона „Макрон“

Над 100 000 са пряко заетите в сектора, обясни транспортният министър

Министерски съвет възложил на министър Ивайло Московски пред Съвета да изрази нашата подкрепа. Документите са от края на 2017. От „Позитано“ 20 представиха документи и на другите членки, които се противопоставят на пакета Маркон. България мълчи, недоволен е червеният депутат. Превозвачите са били предадени от българското правителство, категоричен бе Георги Свиленски.

До вчера правителството не е имало предложения и позиция по въпроса. Превозвачите са предадени от собствения си министър и собствения си премиер, отчете той. Затова левицата вика утре сутринта в Народното събрание Бойко Борисов, за да обясни какви мерки ще предприеме.

Превозвачи се заканват да блокират София на 16 и 17 май

Превозвачи се заканват да блокират София на 16 и 17 май

Новите условия за престой и спането в хотел не били удачни за нашите фирми

Припомняме, превозвачите се заканиха, че ще блокират София на 16 и 17 май по време на срещата на върха между лидерите на ЕС и Западните Балкани. Собствениците на транспортни фирми се опасяват, че новите правила, добили известност като „Закона Макрон“, ще оставят без работа 120 000 българиСпоред новите правила всеки шофьор ще трябва да се прибира в родината си на всеки 3 седмици, освен това командировъчните на българските шофьори трябва да са равни на командировъчните в дадената държава, което ще натежи административно на фирмите.

БСП е за рестарт на АЕЦ „Белене“, стана ясно още на брифинга. Още преди месеци червените настоявали за размразяването му.
Хубаво е, че вече се говори за този проект, коментира Драгомир Стойнев. Искаме да сме сигурни, че това не е поредна PR акция на правителството, посочи той за намерението на властта да рестартира идеята за втора атомна централа.

България има нужда от нови мощности, смята социалистът. За нас проектът „Белене“ винаги е бил на дневен ред, каза още Стойнев.

Превозвачите очакват масови фалити на български фирми с пакета за мобилност на ЕС

Превозвачите очакват масови фалити на български фирми с пакета за мобилност на ЕС

Българският транспортен бизнес ще бъде унищожен и това ще е удар за икономиката, коментира Йордан Арабаджиев

Припомняме, в събота от Стара Загора, където участва на конференция на ГЕРБ, Бойко Борисов актуализира темата с втори АЕЦ с думите, че Народното събрание трябва да даде мандат за разговори с инвеститори, като отмени наложения през 2012 година мораториум.
Вчера от ВМРО обявиха, че ще искат от правителството конкретни стъпки по реализация на проекта, като ще предложат това да стане позиция на Обединените патриоти.