Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов постъпи цинично, да не кажа просташки. Не може да сравняваш мигрантите, които прескачат граничната ограда, с Васил Левски. Това коментира Румен Петков от партия АБВ в сутрешния блок на БиТиВи.

„В този ред на мисли и „Бистришките тигри“ могат да я прелетят с правителствения самолет„, иронизира той, стигайки до сарказъм, изтъквайки: „Друг е въпросът, че имало двама недоволни от „Бистришките тигри“ на конгреса на ГЕРБ, които се колебали дали да гласуват за премиера Борисов, тъй като от 5 г. не са се качвали в правителствения самолет, но г-н Цветанов е овладял нещата.“

Борисов спасил София от мечки и вълци

Обновена

Борисов спасил София от мечки и вълци

50 милиона лева струват едни избори, предупреди премиерът

Той определи вчерашното Национално събрание на ГЕРБ като „конгрес на нестихващия народен ентусиазъм„.

Продължават да валят телеграми от цялата страна от отделни граждани и цели трудови колективи към г-н Борисов по повод единодушното му избиране“, продължи с иронията Румен Петков.

„Ако трябва да обобщим тази политическа енергия от последните 20 дни – два конгреса една цел – „ние не щем ония„, посочи той.

БСП свика конгрес да обяви, че иска вот на недоверие на ГЕРБ, ГЕРБ на свой ред свика контраконгрес, за да каже, че никога няма да са с БСП. За политика и дума не става, подчерта Румен Петков.

ГЕРБ никога няма да се коалират с БСП, записаха от партията в декларация

ГЕРБ никога няма да се коалират с БСП, записаха от партията в декларация

Имаме различни представи за политически морал и ценности, твърдят от ГЕРБ

„Хората по света и в България допреди няколко години, правят конгреси, за да се сложи политическа рамка, да се каже как ще се управлява, кои са приоритетите. В последните месеци и години в България правим конгреси да кажем кого не щем„, отбеляза той.

По думите му двете партии, усещайки потребността от една друга, се легитимират чрез взаимни обвинения със стремежа да няма други на терена.