Двама от нападателите над журналиста Мария Милкова и оператора Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина“, съобщи Нова телевизия. Единият е Румен Мишев, с прякор Дуката. А другият – Стилян Георгиев. Третият охранител все още се издирва.

По информация на медията, именно Румен Мишев е мъжът, удрял оператора Огнян Пенев. Мишев няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада.

Издирват побойниците на журналистите от Нова телевизия

Издирват побойниците на журналистите от Нова телевизия

Възможно е да са напуснали страната

Третият издирван е Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на журналистката Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци „Слатина“.

Всички те работят във фирма „Омега 69“. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

В становище от фирмата, за която работят заподозрените – „Омега 69“, се казва, че от компанията осъждат „остро и категорично агресията по пътищата“. Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин„, казва той.

Нападнаха репортер и оператор на Нова телевизия

Нападнаха репортер и оператор на Нова телевизия

Нападението е станало пред очите на десетки свидетели

Оказваме пълно съдействие на разследващите органи, които, вярваме, правят всичко възможно истината да излезе наяве“, се казва в становището.

В писмото до медиите се твърди, че служителите им не се укриват и ще се явят, за да дадат показания. В него се подчертава още, че нито един служител не е криминално проявен, както и че фирмата не извършва охрана на частни лица, особено на такива, известни на обществото с прякорите си, а само на имущество на физически и юридически лица. „Има разминаване във версиите на двете страни“, се казва още в изявлението.

Припомняме, малко по-рано бе съобщено, че издирваните лица не са открити на адресите си и може да са напуснали страната. По последна информация двамата задържани са конвоирани за Пловдив.