Регистрация на Републиканци за България (1)

Цветан Цветанов: Създадоха виртуално пространство на Борисов, за да си изкара мандата

 

 

Създадоха виртуално пространство на Борисов, за да си изкара мандата. Това каза Цветан Цветанов председател на ПП „Републиканци за България“ в предаването Денят с Веселин Дремджиев по ТV+ и ТV1.

По думите на Цветанов премиерът Бойко Борисов държи на личното си оцеляване, както и на прокарването на руските проекти през България.

Попитан до колко се припознава с управлението на ГЕРБ Цветанов заяви, че за много от нещата е разбрал много късно, а има и такива, за които дори не е знаел. Друг факт, от който ясно се разграничава, а резултатите са видими са проведените местни избори от 2019г. и тук се вижда зависимостта на управлението от ДПС.

Също така Цветан Цветанов даде пример с действията на Пламен Орешарски 2013-2014г. и как проектът „Южен поток“ беше приоритетен за правителството тогава, а сега сме свидетели на „Турски поток“, който освен санкции нищо добро няма да донесе за България.

„Цялостното управление на страната ни е в джипка, далеч от институциите. Министър-председателят управлява отдалеч с един -двама спътници. Всички, които са около него му създадоха едно виртуално пространство, за да си изкара мандата“, е на мнение председателят на „Републиканци за България“.

На въпрос как може да се разграничи от управлението на ГЕРБ Цветанов каза, че винаги е защитавал много ясно всички евроатлантически позиции на държавата ни.

 

„Аз съм участвал в първия мандат на правителството в изпълнителната власт, тогава спряхме АЕЦ „Белене“. След оставката на министър Веселин Вучков 2014 г. и назначаването на  Румяна Бъчварова за шеф на МВР, не съм имал отношения към действията на изпълнителната власт“, подчерта той.

„Кризата с коронавируса е на саморегулиране, тя не се управлява, налице е абсолютен хаос. Пропуснати са мерки в последните 7-8 месеца. Легловата база е разширена, но качествата и условията за болните и работещите в болнични отделения остават непроменени“, припомни Цветанов.

Недопустимо е един управленец, да създава хаос, а точно това се случва с противопоставянето на детските надбавки и увеличаването на парите за служителите на МВР и здравните работници.

Относно натискът, който се оказва върху фирмите, Цветанов даде за пример, че сме свидетели и на това през последната една година от управлението на ГЕРБ. Такива примери са „Монбат“, „Хиполенд“ и „Булметал“.

Според председателят на новосформираната партия живеем във време, в което всички очакваме парламентарните  избори, а това което ще наследим  от това правителство е дълг от 10 млрд. лв.

„Политическо ли е поведението да кажеш, че до март ще даваш на пенсионерите по 50 лв.“, попита Цветан Цветанов.

В момента няма управление на кризата – в НОИ увеличението на дефицита ще стане от 4 на 6 млрд.

Увеличението на средства, на които сме свидетели да се раздават е насочено единствено и само в бюджетните организации, за бизнеса отново нищо не се прави.

Относно действията на правителството за Западните Балкани Цветанов е категоричен, че това е голяма грешка, която прави България.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *