Cvetanov(1)

    Цветан Цветанов: Резултатът на „Величие“ го отдавам на протестния вот

     

    Появата на „Величие“ е част от протестния вот на избирателите, каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „Делници“ с водещ Николай Колев.

    Цветанов припомни, че за такъв феномен се считаше влизането на „Атака“ в Народното събрание през 2005 година. Според него „Величие“ взема част от гласовете, които преди са отивали при „Възраждане“ и сега между двете формации предстои битка за това кой е по-верен на Русия.

    Ниската избирателна активност за пореден път е показала липсата на реална алтернатива.

    “65-66% от българските граждани не упражниха конституционното си право на глас и това е голям проблем, но още по-голям е, че има голямо отстъпление и във вота на системните партии“.

    „За голямо съжаление евроатлантизмът стана като клише, което се използва от много от политическите формации, които хората не харесват и поради тази причина самото понятие придоби негативен смисъл в съзнанието на хората. Фокусът трябва да бъде върху националните интереси и приоритети, които да бъдат част от тези два съюза към които страната ни принадлежи“, каза още той.

    „Трябва да се фокусираме повече в бъдещето. Това, което ние ще направим от Републиканци за България и с всички останали партии, с които можем да разговаряме е, да търсим обединение и по-позитивни послания към българските избиратели, а не да ги отблъскваме. Институциите започват вече да не работят, а това означава, че държавата ще има огромни загуби от постъпленията в бюджета“.

    Цветанов подчерта, че Републиканци за България като част от Местна коалиция „Заедно за силна община – Българска социалдемократическа партия“ участва в изборите за общински съвет в Хасково и са издигнали 24 кандидати.

    „Политиците трябва да помислят малко повече за тези неща, които интересуват хората. Партиите да не се фокусират само върху твърдите си ядра, защото това означава, че намаляват периферията си и по този начин гласовете намаляват във всяка една от тях. Трябва да се говори повече за стратегически решения, които трябва да се взимат, както и къде се намира България във външно и вътрешнополитически план“, добави той.

    „Пеевски в момента е със самочувствие, че ДПС е най-успешната партия, която постигна увеличаване на резултата си, същевременно увеличиха и парламентарната си група, но това по никакъв начин не го прави да лидира процеса. Колкото по-умерени са политиците в своите изказвания и препоръки, толкова по-малко ще дразнят избирателите. Страната ни се нуждае от спокойствие, прагматизъм и разум, който да имат лидерите на парламентарно представените партии в новия българския парламент. Ако не постигнат това разумно поведение, което трябва да има в парламента и да загърбят нелицеприятните  обръщения, които си отправят постоянно, смятам че под някаква форма това може да възстанови доверието. Това правителство, каквото и да бъде то няма да бъде нито реформаторско, нито устойчиво. Трябва да се фокусират в основните приоритети, които могат да стабилизират икономиката и да намалят разрухата, която има в обществото и в страната като цяло“, допълни още Цветанов.

     

    Print Friendly

    Автор: Nessebar-News.com


        Вашият коментар

        Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *