Цветан Цветанов (11)

Цветан Цветанов: Правителство може да се осъществи само с първия даден мандат

 

 

Правителство може да се осъществи само с първия даден мандат. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в интервю за предаването „Офанзива“ по Nova News, като анализ на политическата ситуация в страната след проведените парламентарни избори.

Съставянето на правителство и обявяването на премиер ще е изненада, след вече обявения проект на кабинет и оттеглянето на предложението на Николай Василев от „Има такъв народ” да го оглави.

Според Цветанов страната ни се нуждае от стабилност, затова е важно да има правителство и парламент с по-дълъг живот, но не вярва това да се случи. Цветанов очерта ситуацията като сложна, в която политически лидер няма да бъде председател, както ще липсва мнозинство, което да го подкрепя.

Председателят на ПП „Републиканци за България“ вижда възможност за нормално функциониращ парламент, с реален парламентарен контрол.

Той е убеден, че правителство може да се осъществи само с първия даден мандат, като вторият и третият са почти невъзможни, и предвижда нови избори.

Ниската избирателна  активност, на която станахме свидетели на 11 юли е признак за разочарованието на хората и причината не е в летния сезон“, категоричен е Цветанов.

По думите му трябва да се престане с личностните нападки, а когато се претърпи загуба, да се опонира и атакува политическият противник по политики. „ За постигане на решения, най-важен е диалогът“.

Бившият вътрешен министър оцени работата на Бойко Рашков като агресивна и смела и изрази надежда да е законосъобразна.

Цветан Цветанов потвърди, че ПП „Републиканци за България“ продължава своята дейност с хоризонт местните избори.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *