50ccd55711c1b7319f346bbb4cd07cda

УРОК ПО ИСТОРИЯ И ОСВЕН ТОВА

 

Photo.George 2006Д-р Георги Чалдъков

 

Слабият никога не иска прошка. Прошката е признак на силния.

Прощавайки се сте свободни да се съсредоточите върху нещо

наистина  ползотворно.

Махатма Ганди

 

В една от поемите си в „Поговорки и песни“ (Proverbios y Cantares) Антонио Мачадо пише за Las dos Españas(Двете Испании) – това е противопоставянето на републиканскотои монархичното мислене на испанците, което по-късно се превърна в Гражданска война.Безспокои ме, че виждам подобен раздорен заряд и в „двете лица на българите“ – демократичното и комунистическото.

Дано най-после БКП-БСП се вслуша в съвета на Махатма Гандии дано най-после демократите престанат  да слугуват на Джордж Сорос, НПО, чужди фондации – и на Съвета на Европа и неговите конвенции за „защита правата на човека“. Тогава Las dos Bulgarias ще „се съсредоточат върху нещо наистина  ползотворно“ – сътрудничество за доброто на родната България.

И, макар късно, макар и без лустрация,ще бъде написанаистината в учебниците по история на България.Защото човек вижда и чувства това, за което си говори с родителите, учителите, приятелите – и чете в учебниците и книгите, написани от учени и родолюбиви българи, а не от соросоиди и комунягоиди.

Например, до 1944  г. пронемските български правителства убиваха комунисти – млади хора, запленени от идеологията за справедливост.Веднага след 9 септември 1944 г. просъветските български диктатори убиваха демократи и интелектуалци – с решения на комунистическия, наричан за благозвучие „народен съд“.

След това политбюро на ЦК на БКП изпращаше невинни българи в концентрационни лагери, наричани  – пак заблагозвучие – трудово-възпитателни общежития, а всъщност лагери за изтезания и смърт, пръснати из цяла България – копия на ГУЛАГ (на съветски, Главное управление лагерей и мест заключе́ния).Събитията през 1944-1989 г., наричани „социализъм“, „развитсоциализъм“, „светло бъдеще”, фактически бяха диктатура, цензуратура,тоталитаризъм – метастазиране на БКП във всички сфери на живота, узаконено от Член първи на конституцията на България (1971-1991).

Политическият модел беше репресивен и лъжливо благоденстващ – всички работят и получават мизерни заплати, учат и се лекуват безплатно, строят се заводи и пътища, официално няма кражби и убийства – няма наркотици, проститутки, хомосексуални паради и други джендърии. Няма Свобода, има концентрационни лагери, хората нямат право да говорят и пишат каквото мислят, да правят каквото могат и да се движат в западна посока извън границите на България – затвор на площ 111 000 квадратни километра, от който само „централните”, „окръжните” и „градските” комунисти и децата им напускаха пределите му.

За да са подготвени за посткомунистическия период на страната – (първична) демокрация, съчетана с яростна приватизация, режисирана от БКП-БСП и нейните пребоядисани метастази в политиката, бизнеса, университетите и други институции.

От „България, която убивахме“ (1944-1989) да стигнеш до „България, която обичаме“ (1990-2018) е нужна метаноя(гръцки metanoia – покаяние, промяна на мисленето и чувствата). Още повече, че бездейства действащият Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, приет от 38-то Народно събрание на 26 април 2000 г.

Освен това, подобно на Марк Катон*, мисля, чеИстанбулската конвенция на Съвета на Европа трябва да бъде премахната (Ceterum censeo Istanbul convention delenda est!). И джендър идеологията – също така(Gender ideology delenda est!).Защото прилагането на джендър идеологията в училищата и университетите може да деформира нашата и глобалната цивилизация. А Министерството на  образованието и науката от 2013 г. е съучастник на джендър инвазията – и правителството,и депутатите на ГЕРБ подкрепят узаконяването на Истанбулската конвенция.

Затова Народът ще ги накаже на предсрочните избори.

___________________________________________________________________

*Марк Катон завършвал речите си в Римския сенат съсCeterum censeo Carthago delenda est!(Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен!). И през 146 пр.Хр. Картаген е разрушен от римляните.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *