zx620y348_3150907

СРАМОТА

 

Д-р Георги Чалдъков   

Всички ние сме човешки същества, крехки яйца,

      изправени пред солидна стена, наречена Системата. 

Харуки Мураками

„Системата ни убива” – пише на тениските на майките на деца с увреждания. Първо, зам.-председателят на Народното  събрание Емил Христов (ГЕРБ) не пусна майките да се срещнат с депутати.

     На 9 юни, докато Лупи учредяваше новата си политическа коалиция „Заедно“, Слави Трифонов организира благоворителен концерт в известната зала „The O2 Arena“ в Лондон, облечен с тениска „Системата ги убива“. Ако не бяха предишните му политически изяви, щях да повяврам на благородната му – pro bono publico – дейност.

А премиерът? – „За поредна година премиерът отказва да влезе в диалог с протестиращите майки на деца с увреждания“ – разказа пред Дарик радио една от майките.

Той се разплакал, като видял телевизионния репортаж.

„Г-н Бойко Борисов, искаме не просто да плачете, защото ние можем да Ви кажем много лични истории, които да Ви разреват… Искаме да бъдем част от тази държава, а не да бъдем невидими, не да бъдем затваряни в домовете си и не да бъдем тези, които само да Ви разплакват!” – каза една от майките.

После той направи „няма го, има го“ социалния министър. „След като министърът остава …. да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас” – каза премиерът.

Ето това наричам СРАМОТА.

Големите въпроси, на които политиците най-после трябва да отговорят:

  • Защо не казват „тази тема да ни се махне от главата…“ на еврокомисарите, дошли в България да настояват за узаконяването на Истанбулската конвеция?
  • Докога ще злоупотребявате с нашето търпение? Докъде ще стигне необузданата ви дързост? (перифраза от Марк Тулий Цицерон)

Големият урок, който ние най-после трябва да научим:

„Не трябва да позволяваме на Системата да ни експлоатира. Не трябва да

позволяваме на Системата да придобие собствен живот. Системата не ни е създала: ние сме създали Системата.“ (Харуки Мураками)

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *