New Imagewfewfewrqewr32

“Протестна мрежа”:Нарушаването на международно легитимирани човешки права е рубикон за политическата ни действителност

Нарушаването на международно легитимирани човешки права е рубикон за политическата ни действителност. След предумишленото убийство на политическия дисидент Георги Марков на моста „Ватерлоо“ в Лондон доживяхме и есктрадиция на политически мигрант от нашата страна, независимо от решенията на компетентните съдебни институции. България депортира човек в Турция, по искане на режима там, режим, който суспендира Европейската Конвенция за Защита Правата на Човека и настоява да върне смъртното наказание, за да се саморазправи с опонентите си.

Действията на българската МВР администрация са в разрез с нормалните представи за върховенство на закона.

Протестна мрежа е на мнение, че отговорност за този срамен за държавата ни акт носи цялото правителство и най-вече министър-председателят и министърът на вътрешните работи. Не по-малка е отговорността на парламентарно представените партии и особено тези от управляващото мнозинство, които подкрепят авторитарния режим в съседна Турция, и които, мълчаливо или не, са спомогнали да се достигне този нов срам в най-новата ни история.

Протестна мрежа подкрепя всеки порив на свобода срещу авторитарен режим, където и да е по света.

Настояваме за пореден път за оставка на цялото правителство, поставило България в унизително и срамно положение.

“Протестна мрежа”

11 август 2016 г.

………………………………………………………………………………………

ПОЗИЦИЯ

на Политическа Партия „Движение Демократично Действие – Д3”

 

Свидетели сме на един от най-срамните и унижаващи всички български граждани актове на българското правителство – предаването на турските власти на Абдуллах Бююк. Един човек, който беше поискан директно от трибуната на митинг на турския владетел Ердоган и беше предаден веднага. Въпреки по-ранното решение на българския съд, че отхвърля искането за екстрадирането му в Турция. Въпреки че сме напълно наясно, че той няма да получи справедлив съдебен процес в родината си. Въпреки, че с този акт нарушихме няколко пъти собствените си закони.

Изчакахме да минат два дни преди да обявим позицията си, за да видим и реакцията на отговорните фактори от т.нар. дясно правителство. Поведението им през  тези дни обаче еднозначно показа, че управляващите не осъзнават големите поражения, които нанесоха с този акт върху репутацията на България като страна, която е приела бедстващите арменци, спасила е евреите си в почти невъзможна обстановка и винаги е помагала на хората, преследвани по политически причини в своите държави. Ние също сме получавали такава помощ от свободния свят по време на комунистическия режим.

Никакви недоизказани геополитически съображения не могат да променят факта, че след това показно и избирателно действие, вече ги няма и последните остатъци от доверие в това  правителство от страна на хората, за които демокрацията, правилата, свободата и хуманността са нещо повече от кухи фрази.

Не че някой сред управляващите ще има куража затова, но вече една-две оставки не вършат работа. Трябва пълна промяна на цялото статукво, което методично унищожава България вече десетилетия наред!

 

Изпълнителен съвет на

ПП „Движение Демократично Действие – Д 3”

София,

12.08.2016 г.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *