768x432жишжшжшиж

ПП: Продължаваме Промяната или Подмяната?

 

Когато „парите сменят мястото си“ 

 

g_chaldykov

 

Д-р Георги Чалдъков

 

 

 

През 2019 г. английското списание The Economist публикува статия на университетски учени от САЩ, озаглавена „Богатите, бедните и България“. Те достигат до извода, че „най-тъжното място в света по доходи на човек е България“ (The saddest place in the world, relative to its income per person, is Bulgaria).

Защо?

Актьорът и режисьорът Йоско Сърчаджиев пак ме възхити със своя мисловен и емоционален заряд в едно телевизионно предаване – особено с отговора му на въпроса „Какво ще кажете за днешната политика?“ Сърчаджиев се замисли и отговори, че като момче бил доста палав и често се биели с момчетата от съседната махала. Тогава чичо Кольо го извикал и му казал: „Йосо, не се прави на мъж, бъди мъж!“

Това е кратък и смислен коментар, показващ, че всеки политик трябва да има един чичо Кольо, който да му казва: „Не се прави на политик, бъди политик!“. Като онзи роб, който зад гърба на триумфиращия римски император, му повтарял Memento mori (Помни, че си смъртен).

Защо?

Защото ще изгори като Икар от гръцката митология и като ИТН, ИБГНИ, ДБ, БСП и ГЕРБ от българската политика. Защото демокрация без лустрация не е демокрация,  неокомунизъм е. Защото имаме объркана политика – тези, които лъжат и крадат, управляват онези, които правят Наука, Образование и Култура. НОКаутират държавата.

Защо?

Защото „демокрацията е най-лошото управление в нискокултурна и необразована страна“ (Стоян Михайловски). Защото действа „организираната посредственост“ – диагноза на проф. Александър Балабанов, публикувана във вестник „Мир“ на 6 август 1928 г. – 93 години оттогава, и никакво реконструиране на политическия и социален пейзаж. А ние се гордеем, че сме българи. Но искаме да живеем в Италия, Германия, Англия. Ще се върнем, когато за политик на годината бъде избран министър на образованието и науката.

Защо?

Защото имахме премиер-комунист, маскиран като coциалист, премиер-цар с лондонски юпита и президент, маскиран като coциалист. И то 2 х 5 години – единственият в демократична Югоизточна Европа.* Защото Президентът, особено вицето му, са от същия политически клан, който доведе харвардските юпита.**  Защото когато „парите сменят мястото си“ (леля Ванга), се сменя мястото на властта и медиите.

Защото не ценим:

„Напред! Науката е слънце…“ и
         „Vivat Academia,
Vivant Professores!“

 

 

* “И да знаеш, Милке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Милке, какъв народ.“ Димитър Талев от романа „На завой“, за който Народният съд го вкарва в концлагер, маскиран като трудово-изправителен лагер.
**  Ще бъдат ли харвардските юпита game changers, ще променят ли „правилата на играта“ за добро на българите? Съмнявам се, но нека опитат – Game Changers or Changeling*** – това е въпросът ми към тях. И към създателите им – български и чуждоземни.
*** Вдъхновен от действителни събития, настъпили през 1928 г. в Лос Анджелис, филмът Changeling  (Подмяната) на режисьора Клинт Истууд разказва историята на една жена, на която синът й е отвлечен, а след това намерен, но тя казва, че момчето, което са върнали, не е нейното….
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *