12-glasuvane3-150x112

ПОЛИТИЧЕСКИ ДИАБЕТ ТИП 45 + 26

 

Д-р Георги Чалдъков

Имам въпрос:

   Защо Том трябва да се появява в абсолютно всяка история?

попита Джери.

ПриятелотFacebookми сподели една българо-английска история, която перифразирананакраткое следната.Сречитеси в парламента и с памфлета „Българскитеужаси и Източниятвъпрос“ (Bulgarian Horrors and the Question of the East), публикуванпрез 1876 г., УилямГладстон- министър-председателнаВеликобританияпрезгодините1868-1894 – привличавниманиетокъмБългариязазверстватаприпотушаваненаАприлскотовъстаниеповременатурскоторобство.КогатоБългария е вече свободна при Гладстон пристигат българи да му благодарят.Ето част отразговора между Гладстон и българите.

– Като се освободихте имате ли хора, готови да поемат управлението? – запитал Гладстон.

– Имаме – отговорили българите.

– Какви хора имате?

– Имаме богати, имаме и просветени хора.

– А цялостни хора имате ли? – запитал Гладстон.

– Какви са тези цялостни хора?

– И богати, и просветени – отвърнал Гладстон.

– Не, такива хора нямаме –казали българите.

– Щом като нямате цялостни хора, няма да направите нищо, защото просветените, като вземат властта, се стремят да забогатяват за сметка на народа, а богатите,като вземат властта,се представят за просветени и вършат пакостина народа – казал Гладстон.

Не че ги няма цялостните българи, има ги, но на тях не се дава възможност за изяви вуправлението на държавата. Докато богати и непросветени българисе появяват в абсолютно всяка история – в парламента,телевизиитеи вестниците.

В клетъчната патология има състояние, при което в кръвта циркулира достатъчно, даже изобилие от инсулин, но той няма как да се свърже срецепторите си (молекулни антени), защото теса скрити подповърхността на клетките – това се нарича down-regulation на рецептори. Така инсулинът няма възможност да изяви ефекта си– поддържане на нивото на кръвната захар в нормални стойности.И човек се разболява от захарен диабет тип 2. Докато при захарен диабет тип 1 рецепторите са на повърхността на клетките, но няма достатъчно инсулин в кръвната циркулация. И двата типа диабет са с тежки последствия за здравето, ако не се открият и лекуват навреме. През последните 10-15 години интензивно се проучва вероятността, че болестта на Алцхаймер е захарен диабет тип 3.

Тези молекулни аспекти на диабета, пренесени в политиката, звучат така: когато парламентарната, министерската и президентската патологияне допускацялостните хора в управлението на държавата, настъпва политически диабет тип 45 + 26. Този диабет е с тежки социални, образователни, културни и икономически последствия за България.

Питам се “какво е лечението?”* „Внимавайте тук добре, любомъдри читатели“: цялостните българи са водачи и строители на нацията, избирайте ги в парламента, правителството и президентството – това се нарича up-regulationна цялостни българи.И знайте, че „Лекарствата не действат при политиците, които не ги приемат“ – казва Charles Everett Koop(1916 – 2013), адмиралът, който бешеглавен лекар на САЩ през 1982 – 1989 г.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*What is the remedy?през 1837 г. в една от лекциите си Ралф Емерсън казва: “Господин Президент и Господа, това доверие в нетърсената сила на човека принадлежи без съмнение на Американския Учен – в една уредена страна, той е Man Thinking (Мислeщият човек).Преведено на разбиранията на Уилям Гладстон това означава „Цялостният човек“.

Print Friendly

Автор: Д-р Георги Чалдъков


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *