0c7b68a2ef6adc3ac109e6c419727367

ОТ ВЪЗХВАЛА ДО ОТВРАЩЕНИЕ

 

Или кой е осмият министър?

Д-р Георги Чалдъков

 

Да не знаеш, а да мислиш, че знаеш е най-голямото незнание.

Сократ

През Божията година 2018(AD MMXVIII) пожелах за всички да има повече здраве, благотворения и романтика – и по-малко болни от синдрома на Волгин-Терзийски!От пърия ден на 2018-тазапочнах да пиша само възхвали на доброто, умното и красивото(вижте профила ми във Facebook).

След два-три дни това ми желание бе прекършено от заседанието на Министерския съвет. Министрите гласуваха- 16 за и 8 против -решението  да предложат на депутатите да ратифициратКонвенцията на Съвета на Европаза превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие(приета през 2011 г. в Истанбул). Изписана така, тязвучи доброжелателно, но умното и етично око вижда дявола, койтосе крие в нейните детайли, като „социален пол“ и образователни програми за приемането му.Това,чрез настъпателно промиване на мозъци,по-късно става възможно и сеузаконява.

Тук ще споделядве възхвали и едно отвращение.

Възхвала на един истински родолюбец

Ники е 5-годишно българче, родено в Германия, където живее с мама и татко, които го учат да говори и родния български, и немски език. Въпреки добратаза годините мулингвистична компетентност, в детската градина Ники винаги казва на български: „Не говорете на немски на Никито!“ Учителката запитала майка му защоНики повтаря само това изречение и какво означава то. Майката превела изречението и казала, че е очудена, защото Ники разбирали говорил немски. Тогава на учителката станалоясно защо Ники отговаря на въпросите й само с jaили Nein.

Възхвала на разума и морала

За несъгласието им с Конвецията поздравявам министрите Владислав Горанов, Ивайло Московски, Кирил Ананиев, Валери Симеонов,  Красимир Каракачанов, Нено Димов и Емил Караниколов- къде и защо е скрит осмият министър, засега остава загадка. Поддържам инесъгласието, изразено публично от адвокат Марин Марковски, бившия зам.-министър на правосъдието Валери Тарандов, Пламен Киров – професор по конституционно право, СДС, БСП(?),Георги Марков -депутат от ГЕРБ, колегите Таня Андреева и Петър Москов и, разбира се, всички българи, които споделят тяхното мнение за нашата традиционна семейна култура и възпитание.

Отвращение от Конвецията

Намесата в биологичната същност на растенията (ГМО, генно модифицирани организми) и на човека (СМО) достига опасни размери. Конвенцията е поредна проява на биолиберализма и трансхуманизма, водещи до биосоциална и морална криза – не по-малко вредни от глобалното затопляне и глобалното затлъстяване.Господа европейски политици, ГМО и СМО са вредни не само за България!

Българските властващи политици и неолибералните интелектуалци имат инверсна йерархия на фундаменталните биологични, морални, националнии християнски ценности. Ето какво казваедин известен социолог и анализатор: „Няма мърдане! Ако иска да е европейска държава, България трябва да признае третия пол.“(Същият този в едно телевизионно предаване нарече Левски и Ботев ”хлапета с отклоняващо се поведение”.)

  • Бог и законът казват НЕ. Когато има грях, държавите рухват – отговори

му един известен адвокат.

През Прозореца на Овертон*виждам как сеотваря Кутията на Пандора и

питам: Къде отиваш, Българийо?

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*Повече за Прозореца на американския социолог ДжоузефОвертон е написано в есето Quo vadis, Homo sapiens?, публикуванов книгата Homo Janus Bulgaricus. Народопсихология и народопатологи (не само) на българите. Второ преработено и разширено издание. 2017. Издателство Морски свят, Варна.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *