zx620y348_3142601

НАКРАТКО-10

 

g_chaldykovД-р Георги Чалдъков

 

  • Той, научен от диктатора и „царя“, реши да изтегли от Народното събрание ратификацията на Истанбулската конвенция – пореден популистки трик занейното ратифициране?
  • Транстопия

Не стигат пост-хората (H+, post humans) на трансхуманизма. Сега пък настъпват и трансхората на джендъризма – трансроди, трансджендъри, транс-американци и транс-европейци, които искат да заразят света, да предизвикат транслиберална пандемия – планетата на Малкия принц да стане дистопия, антитопия, транстопия. Бъдеще, в което хетеросексуалните мъже и жени живеят в резервати и гета. Направили са така и с индианците, и с аборигените. Сега – чрез Истанбулската конвенция – искат и с нас, българите.

No pasaran – няма да мине, госпожи и господа българо-европолитици, които толкова много настоявате за нейното узаконяване в България!

  • Цинизми
    1917-1989: съветската доктрина за износ на комунизъм.
    1990- : американската доктрина за износ на демокрация.
    И двeтe причиняват много човешки жертви.
    А един бивш зам. председател на НС каза, че „Народният съд е необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“. Цинизъм (гр. kynos – куче) в Годината на Жълтото земно куче!
  • Български психопатии – две десипатки и четирима ивопати.Според вас, кои са те?
  • Клишета

„Българска работа“ и  „балканска работа“ са арогантно и ехидно изричани от западняци, и мазохистично и раболепно – от българи. Имаме вече много поводи „германска работа“ и „американска работа“ да  станат новите клишета.

  • Силата на буквите

Български  принос в науката е значително по-обективен  критерий за оценка, отколкото принос в българската наука. Това е една от причините да имаме много зВания с малко зНания.

  • Да си отиват БеБе-то и ЦеЦе-тата, но кои да идват? – това е един от най-големите въпроси на преходната демокрация.Божидар ли, Слави ли? – божслав (бошлаф) работа.
  • Eмпатията, Санчо, е в Душата на Човека. Постига се чрез образование и възпитание. Ако те не стигат, предписват се психобиотици.
  • Да се радваме на Свободата по Левски, Ботев и Фотев!(Въпреки че един мимикричен политик, бивш литератор-председател-посланик Я нарича „окупация“!)

Не на площадите – а в нашите души

Тя – Свободата – се изгражда и руши.

По-съвършена от невинното ни детство,

не се предава и приема Тя в наследство.

На себе си прилича – и на любовта.

По-неизменна и по-лична от кръвта…

Тя е надеждата ми в действие и сила.

Към нея се пристъпва нежно с „Мила“….

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *