991-ratio-zasedanie-45-narodno-sybranie

КРАТКО ЗА НАЙ-КРАТКОТО

 

 

g_chaldykov

 

Д-р Георги Чалдъков

 

 

 

Политиците се обединяват от правото на открита нечестност.

                                          Ф.М. Достоевски, перифраза

 

      Стартът на 45-то предизборно състезание бе даден на 5 март 2021 г. И 30 дни валя пороен дъжд от обещания за доброто на народа и клевети за политическите противници – „метеорология“, известна от последните 31 години.
Крясъци и скандали, нещо като колективна хистерия в името на „промяната“ настъпи в 45-то Народно събрание (НС) – най-краткото в историята на българската политика.

Пише кракто, много кратко .

Може още по-кратко!

Янаки Петров, „Кредо“ от книгата „Урокът на цветята“

 

Следвайки съвета на Поета и Приятеля се получи следното.

Илюзиите на българската демокрация

1989-2020 – преход, 2021 – промяна.

За ИТН* и ИСМВ**

„Популизмът е последното убежище на негодника.“

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*Политическа партия „Има такъв народ“

** Политическа партия „Изправи се! Мутри вън!“

 

От ИТН до ТТН

Образовани българи у нас и в емиграция гласуваха за ИТН, други станаха депутати от ИТН. Тежко на такъв народ (ТТН).

Депутатите на ИТН и ИСМВ,

дошли в НС от шоуто и площадите, се държат озлобено реваншистки,

като партизаните, слезли от горите в НС и народните съдилища.

Служебно правителство – експертиза.

ИТН и ИСМВ – епикриза.

Национално събрание на ГЕРБ

ББ като ТЖ, благодари и премахва с 100 % „за“. Само десетина бургаски гербери имаха кураж и достойнство  да глаусват „против“ предложението на ББ за премахването на кмета на Бургас като заместник председател на ГЕРБ.

Партия или болест?

Ще продължи ли да действа полтическата партия Граждани за Европейско Развитие на България (ГЕРБ) или ще се превърне в ГастроЕзофагеална Рефлуксна Болест (ГЕРБ)?

Древните римляни пишели на географските карти

Hic sunt leones (Тук са лъвовете) на територията, в която е опасно да се навлиза. На картата на София може да бъде написано „Тук са депутатите на ИТН и ИСМВ”.

Липса на християнска култура

Латинската дума cultura означава „отглеждане“…. на добро образование и възпитание.  Президентът обаче насрочи парламентарните избори на 4 април 2021 г. – времето на арменския и католическия Великден. На 23 април 2021 г. един добре отгледан депутат от ГЕРБ – прави му чест! – предложи депутатите да почетат с едноминутно мълчание паметта на жертвите на Арменския геноцид.  Председателката на НС – срамота! – отказа едноминутното мълчание, защото по правилника на НС „такова предложение трябва да се направи до 18 часа предущия ден“.

Да спазваш административни правила пред паметта на  повече от един милион и петстотин хиляди (1 543 271) убити арменци е  признак на бездушие, безсърдечност, безчувственост, апатия, равнодушие, безразличие. И още, в НС  след 18 ч. на Разпети петък продължиха обсъжданията, въпреки че същият добре отгледан депутат от ГЕРБ предложи НС да преустанови работата си.

 

Премиер за няколко секунди

Предложената от ИТН световна царица на шаха стана българска политическа пионка – жалко, твърде жалко! „Човек не трябва да обича властта повече от таланта си.“ – писа Константин Павлов.

Важнослов

Диалозите се осъществяват чрез думи и жестове – метафорите ги правят красиви, алчността и злобата – обидни и грозни. Психозащитна реакция, която Зигмунд Фройд нарече Verschiebung (изместване):

А + ВХ → АХ + В – хора (B) си изкарват натрупаната агресия (X) върху други хора (A) – трансгресия, която трови хората, обществото и държавата. Класически пример: мъж, тормозен от началника, се връща вкъщи и излива тормоза върху жена си. Или обратно: мъж, тормозен от жена си или любовницата, отива на работа и излива тормоза върху началника или колегите си. Изместването на агресията става част от народопатологиятахистероидни прояви според Фройд.*

Затова в заводите и други работни места в Япония има зали с макети с образи на началници и политици, върху които работниците могат да „изместват“ натрупаната си агресия. Такова изместване на агресията става част от народопсихологията.

*  Хистерия (гръцки hystera – матка) – невроза, за която древните гръцки лекари предполагали, че когато жената е незадоволена сексуално, матката й олеква и се издига нагоре до гърлото, което води до панически пристъпи на затруднено дишане.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *