IMG_6452

ЗА ОТМЯНА НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА КРАЙМОРСКА ДОБРУДЖА

ДО 
БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
 
ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА „ДА СПАСИМ КРАЙМОРСКА ДОБРУДЖА” 
ЗА ОТМЯНА НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА 
КРАЙМОРСКА ДОБРУДЖА
 
 
IMG_6452Ние, организациите, гражданските групи и жителите на трите общини Каварна, Балчик и Шабла, излизаме на масов протест на 04 август 2017 г., Петък, от 8:30 ч. пред сградата на община Каварна (гр. Каварна, ул. „Добротица“ 26)!
 
Гражданска инициатива „Да спасим Добруджа” кани представителите на медиите за да отразят масовият протест и справедливите искания на хората от трите общини.
IMG_6457Искаме от Министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов, до 12:00ч на 04 август 2017г. да отмени смъртната присъда на Крайморска Добруджа, наложена със заповед № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите, с която се налагат абсолютни забрани за земеделие и строителство в нашите земи и се отнемат нашите конституционните права на свободна собственост. 
С тази заповед населението в трите общини се обрича на мизерия! Това е поминъкът на хората!
Правителството явно не разбира, че за да угоди на интересите на няколко зелени активисти, които злепоставят българската държава в Брюксел, извършва геноцид върху българския народ и неговите интереси за развитие на модерна България. Под диктата на зелената мафия хората остават без възможност да изкарват доходи от собствените си земи и риболов. Кой ще ни върне платените пари и ще ни обезщети за вашите безмилостни решения? Поставяте хората на колене!
В наше отсъствие „екологични експерти” са определили и картирали погрешно границите на зони НАТУРА 2000, вкарвайки имотите на милиони българи в безпрецедентен за Европейския съюз особен режим на забрани и ограничения на гражданските права. НАТУРА 2000 в България е 40% от цялата територия на страната – ниво, което го няма в нито една европейска държава. Зоните НАТУРА 2000 в Крайморска Добруджа не отчитат реалното състояние на имотите и наличието на защитени видове в тях. С обявяване на НАТУРА зони в голяма част от акваторията на Черно Море ще се забрани и ограничи рибностопанската дейност на българските рибари, без да им се дава алтернатива чрез законови практики и режими, докато българската риба ще отива към съседни териториални води. Методът на картиране на всички зони не е точен, чрез изследване на място, а е извършен чрез допускания и предположения.
Под диктата на шепа хора от жълтите павета в София, които за всичко блокират Орлов мост в защита интересите си за получаване на милиони евро от европейски екологични проекти, вие предадохте нас, жителите на Крайморска Добруджа и ни обрекохте на мизерия и пълна липса на възможност да защитим правата си по Конституция. Българският народ няма да ви прости това национално предателство!
В случай, че искането ни за отмяна на смъртната присъда на Крайморска Добруджа – Заповедта за забрана на земеделие и строителство в общините Каварна, Балчик и Шабла не бъде отменена до 12 часа на 04.08.2017г.,  ще преминем към гражданско неподчинение.
 
IMG_6456НАШИТЕ ИСКАНИЯ:
1. Незабавна отмяна на заповедта за забрана на земеделието и строителството в Добруджа № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите;
2. Да отпаднат всички забрани за земеделие, риболов, туризъм, лов и всички дейности, свързани с поминъка на хората;
3. Възстановяване на правото на ползване върху земята и имотите на собствениците и ползвателите или връщане на всички платени от хората пари;
4. Включване на собствениците и ползвателите на имоти в управлението на НАТУРА 2000 и предоставяне на директно финансиране за опазване на природата в земите им, които да компенсират загубите им;
5. Ново картиране на НАТУРА 2000 в присъствието на собствениците;
6. Незабавно приемане на общите устройствени планове на общините Каварна, Балчик и Шабла гарантиращи развитието на Добруджа и поминъка на хората;
7.    Въвеждане на ясни и законни практики, а не забрани за риболов и улов на бяла мида по принцип. Комуникация с рибностопанския бранш  и разрешителен режим извън размножителния период на видовете. Да се узаконят в националното законодателство уредите за добив на бяла мида, разрешени вече в ЕС. Контрол на границите с Гърция и Румъния за контрабанден износ на бяла мида.
ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА „ДА СПАСИМ ДОБРУДЖА”:
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *