19590

ЗАЩО НЕ ГЛАСУВАХ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ПРЕЗ 2019 Г

 

Аз съм потомствен убеден привърженик и пропагандатор на Комунистическата идеология. Наближава историческият момент, който милиони хора по Света очакват и се борят за неговото идване, когато Тя осъвременена ще се приложи навсякъде по Планетата Земя. Развитието на човешкото общество в продължение на хилядолетия преживя смяната на различни обществено-политически строеве и това ще продължи нататък. Развитието на обществото няма за спре на капиталистическия строй.

Тази моя политическа ориентация още в младите ми години ме изпрати в редиците на Българската комунистическа партия.  Винаги убедено и последователно, изпълнявайки функциите и задачите си като отличен стопански ръководител бях и много активен политически деятел в осъществяването на  Програмата  на моята Партия.

Това е причината защо оставам верен и непоколебим привърженик на Българската социалистическа партия наследник на онази моя политическа сила. Това е достатъчна причина, поради която на всички политически избори, независимо от тяхното ниво – местни, национални, президентски  или Европейски да гласувам за предложените от БСП кандидати за представители в различните структури на държавната и местна форма на управление.

Имах голямо, непреодолимо желание да споделя като изповед пред       БСП защо въобще не гласувах на изборите за Европейски парламент през пролетта на 2019г.

Не гласувах за кандидатите на никоя друга партия или коалиция, но този път напълно убедено не гласувах и с листата на БСП и коалиция. Защо?

В листата с кандидатите за народни избраници за Европейския парламент на БСП и коалиция едни добре известни и активни недоброжелатели на социалистическата партия и идеология се наложиха и поставиха на сигурното избираемо пето място Сергей Станишев. Независимо от възможността с преференциите той да бъде избутан напред, което и на практика става, заявявам, цче той в никакъв случай не можеше да бъде моя избранник.

Сергей Станишев като министър-председател извърши няколко груби деяния, противоречащи на най-елементарните принципи на социалистическата идеология и практика.

– Той е автор на така наречения зловреден за Българското общество „Плосък данък”. Какво социалистическо има в този начин на данъчно облагане на доходите на Българските граждани. Затова вече се говори много години, но няма политическа воля той да бъде отменен и да се приеме и прилага един напълно справедлив Закон за прогресивно подоходно данъчно облагане.

– Сергей Станишев е идеолог и след като прокара в Парламента Закон за заменките на горите допусна „Подаряванена най-ценното от Българските гори”, намиращи се в престижни морски, планински и други видове курортни места на приближени нему хора. Чрез заменките се извърши едно огромно ограбване на Държавата във финансово отношение, което надали някога ще бъде възмездено. Още по-голяма е екологичната вреда на това негово престъпление, защото значителна част от раздадените най-апетитни части гори се изсякоха и на тяхно място сега стърчат високи хотели, ресторанти и частни дворци.

Екологичната вреда не може да се компенсира с нищо! Когато възмутен от тези действия по време на неговото правителство отидох при зам-министъра Доц. Стефан Юруков и поведох разговор за това безобразие той ми заяви: „Аз не мога да спра заменките. Премиера ми звъни по телефона по три пъти на ден и ми нарежда „Юруков подписвай заповедите за заменките, които стоят на бюрото ти!””.

– За мен е неморално да гласувам за Сергей Станишев като имам предвид, че той се прегръща и целува пред цял свят с лидера тогава на ДПС на публичен митинг на площад „Орлов мост” и иска извинение и прошка за „Възродителния процес”. Той попита ли мен, гражданина на Република България дали съм съгласен да искаме извинение за така наречения „Възродителен процес”.

Тези, които преди векове с ятагани насилствено и много смърт са превръщали хиляди Българи от православни Християни в мохамедани, сега трябваше да им се даде възможност да се върнат в лоното на Христовата вяра, да се почувстват истински Българи.

Местан поиска ли извинение за еничарството, когато османлиите са отнемали мъжки рожби от майките им и са ги превръщали в еничари – най-зли насилници срещу Българския род и всичко християнско.

Мъдреца още преди много години е казал „Има ли Православие – има я България, няма ли Православие – няма я България”.

Местан, Ахмед Доган, Турският президент Реджеб Ердоган поискаха ли извинение и прошка за Баташкото клане и отрязаните детски главички в Баташката църква, на които сега се прекланя цял свят, за зверствата на Барутанлията,  в чието родно село Барутин сега ежегодно ДПС урежда възпоменания и настройва помаците срещу Българската държава, в която те живеят и са нейни граждани.

Поискаха ли тези ислямизирани предводители извинение и, но никога няма да забравим!  прошка за стотиците ограбени, опожарени и разрушени  Български православни църкви и манастири и избитите хиляди монаси, свещенници и вярващи миряни.

До средата на XVII век около гр. Истанбул е имало 36 чисто Български села с повече от 30 хиляди Православни Българи Християни. С нечувано насилие и жестокости Българите са прогонени от собствените им родни домове, мнозина избити, а малцината останали са помохамеданчани и сега там се чува само турска реч.

За зверствата на османлиите през страшното петвековно турско робство никой не поиска извинение и прошка! Ние може да простим, но няма да забравим!

Ето защо при така нареченото откриване на 7 януари 2018 г. на основно ремонтираната и в значителна степен реставрирана Българска светиня на „Златния рог” църква „Великомъченик Св. Стефан” изявлението на пурския Министър-председател, че на османските нашественици по нашите земи са давани указания да не посягат върху Българските Християнски църкви и манастири, да не притесняват монаси, свещенници и вярващи миряни може да се приеме единствено като гнусна, предварително добре обмислена лъжа. Тя е произнесена в присъствието на Българския Министър-председател Бойко Борисов, който нетърпеливо чакаше да отреже лентичката. Плътно до него  стоеше Турския Президент Ердоган. Това поведение на Бойко Борисов може да се окачестви единствено като „мълчаливо съгласие” с изявлението на Турския Министър-председател.

Изтъкнатата  историчка в коментара си от студиото на БНТ в София по време на репортажа, излъчван най-подробно от няколко телевизии зададе въпроса за финансовата и преди  всичко морална цена, която Българският народ ще заплати за ремонта на църквата и това траги-комично представление. Отговор на този въпрос до сега не е получен.

Получихме отговор, видяхме от телевизионните екрани, че за посещението на Премиера Борисов в „Белия дом” във Вашингтон, ръкуването му с Американския Президент заплатихме милиарди долари срещу обещанието да получим някога осем американски изтребители. На бедната американска индустрия бяха крайно необходими българските милиарди, събрани от най-бедните хора на Европейския континент.  На тази среща в „Белия дом” всички видяхме, че Борисов разтвори ръце за прегръдка с Американеца, но той му обърна гръб и така това не се получи.

Според канона на Православието храмовете след основенс ремонт и реставрация се освещават. Това се изпълнява от духовни лица. Детската слабост на Бойко Борисов е да реже лентички навсякъде из страната. Преди две години тази му неизлечима        страст го изпрати чак в Истанбул.

В България още през първата половина на XX век са извършвани редица промени в наименованието на местности, населени места, улици и площади, планински върхове. Заличавани са такива с арабски или турски произход и са поставяни хубави, звучни Български наименования.

През втората половина на XX век насилствената промяна на имената на помаци не даде желания и очакван резултат. Не можеше да се очаква, този който до тогава се е наричал Байрям след като се преименува на Бисер и още хиляди други такива примери да спре да се счита мохамеданин, да заблуждава себе си и приближените му, че техният баща е турчин, а майката е Българка и затова не знаят турски език, но в душата си остават верни на турцизма.

В България „Възродителен процес” не се проведе. Ако го имаше всички тези, чийто предци насила са помохамеданчени, сега трябваше кротко, а в някои случаи и с малко насилие да се върнат в лоното на Православието.

Сега в страната ни ислямизирани проповедници шетат из Пазарджишкия район, из целите Родопи и още къде ли не, промиват мозъците на помаци, цигани и изпаднали в несъстоятелност Българи и ги превръщат във врагове на всичко Българско.

За доброто на България и Българите в нея крайно време е да се признае истината, че „Движението за права и свободи” е една чисто етническа и религиозна политическа партия. Това, че в нея има 3-4 българи съвсем не заличава истината. Нашата история е пълна с предателства и предатели.

Не съм съгласен тази партия да бъде гарант за етническия мир в Родината ми. Гарант за сигурността на неприкосновенността  на Българските граждани и държавата като цяло трябва да бъде единствено Българската войска и силовите органи, за което са създадени, обучени и заплатени според възможностите на този измъчен и изстрадал Народ.

– Не одобрявам позицията на Сергей Станишев по така наречената „Истанбулска конвенция”. В България има достатъчно много добри закони, които напълно уреждат въпроса със свободата, равноправието и недопускането на всякакъв вид насилие върху жените. Не е необходимо Международни конвенции да ни уреждат тези вътрешно държавни въпроси. Лошото у нас е, че нямаме държава, която да прилага собствените си закони.

Сергей Станишев с идеите си и практиката през всичките години прекарани на политическата сцена доказа, че няма нищо общо със Социалистическите идеи и е активен пропагандатор и деятел на неолиберализма. Необходимо е да му се помогне да напусне БСП и се ориентира към друга политическа групировка, където може би ще му бъде по-комфортно.

Инж. Георги Петрушев

 

Print Friendly

Автор: Инж. Георги Петрушев


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *