92712dad818b1e12cd18bdd67eafe888

Защо знакови лица в медицината застанаха зад кауза на Димитър Бойчев

 

162006963_269399261465104_6751527643151164752_n„През следващите 4 години в Бургас предстои реализирането на поне три големи проекта в сферата на здравеопазването. Те са нужни не само на общинския център, а на целия регион”, казва кандидатът за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС Димитър Бойчев.

По думите му изключителен приоритет е изграждането на Университетска многопрофилна детска болница с научен център. По този проект вече се работи, лична кауза е на кмета Димитър Николов.

Мащабни ще бъдат инвестициите и в новите специализирани болници, които привличат в Бургас специалисти от цялата страна. В базите си тук ще обучават и млади доктори.

„За да функционират, обаче, тези лечебни заведения Министерството на здравеопазването трябва да разреши съществуването на нови болнични легла за Бургаска област. Към момента всяко едно легло, свързано с Националната здравно-осигурителна каса, е разпределено по съществуващите вече болници. Ако това остане така, реално ще имаме едни красиви сгради с модерна техника, но в тях няма да има реално здравеопазване”, уточнява Димитър Бойчев.

„Качествена здравна услуга за Бургас и региона трябва да бъде задача номер едно за всеки избран народен представител. Това е моя лична кауза и вярвам, че и други колеги ще ме подкрепят. Работили сме в екип по множество казуси свързани с тази сфера”, завършва кандидатът за депутат.

Той получи подкрепа от знакови лица в бургаското здравеопазване. Ето част от тях:

 

Семир Абумелих, собственик на Университетска болница „Дева Мария”

Димитър Бойчев е човек, който върши работа за Бургаска област вече няколко мандата.  Виждал съм с очите си как бяга по министерствата, само и само да осигури даден проект за Бургас и не се отказва пред всякакви предизвикателства. Всичко останало е излишно за говорене. В предизборната кампания приказките кой колко е добър са едни и същи. Аз съм видял с очите си как работи и ще гласувам за него.

Д-р Борис Ангелов, началник на Първо педиатрично отделение на УМБАЛ-Бургас

Какво означава в Бургас да има Университетска многопрофилна детска болница – повече здрави деца, много по-качествена и навременна услуга, повече детски специалисти, които да се грижат за най-малките пациенти. Затова толкова много хора полагат изключителни усилия това да се случи.

Да, трябват повече детски болнични легла! Дължим го на всички в Бургас и региона. Каузата на Димитър Бойчев е важна, заслужава си усилията.

 

Д-р Николай Игнатов, началник на Отделение по анестезиология и интензивно лечение, УМБАЛ „Дева Мария“

Увеличаването на съществуващите легла в Бургас е от изключителна необходимост и за справяне с корона-кризата, в която сме вече една година. В очакване на следващи пикове на заболеваемостта от COVID 19, е необходимо да се помисли за организацията на специализирани звена, които да не влияят на дейността по другите специалности. Разкриването на такива легла ще реши много от проблемите, които се появиха в последната една година- взимане на легла от една специалност, за да бъдат превърнати в COVID 19. Подкрепям каузата на Димитър Бойчев, за да има здравеопазване за всички.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *