171116054449-660x371

Затягане на обръчите

Затягане на обръчите – това целеше срещата-сбор на актива на партия ГЕРБ. Събитието напомни за миналото, така навремето и Живков събираше партийците си, за да им „набие чивиите” – къде с народни лафове, къде с другарско мъмрене.

Сега и Борисов по Живковски се поскара на гербаджиите – „да си оправят къщичките”, да стягат редиците, че БСП и Корнелия им дишат във врата. Имаше и обяснения в любов, и застрашителни намеци, че на който не му „светне червена лампа”, ще му „светне синя”. Това как да го тълкуваме?

Синя лампа използват полицаите. И прокурорите. Значи ли това, че в редиците на ГЕРБ има потенциални клиенти на прокуратурата?

Може да е било само шега… Борисов обича да се шегува, както и другарят Живков обичаше.

Само не чухме най-важното: каква е идеята на ГЕРБ за предстоящите евроизбори? Или както е модно да се казва: визията. Визията им за Европа не разбра обикновеният избирател, та отсега да си знае – да подкрепи ГЕРБ или не?

Защото в годините на управлението си Гражданите за Европейско развитие често не се държаха по европейски. А в много случаи твърде по нашенски – в стил „европейци, но не чак дотам”.

Нищо, кампанията за евровота още не е започнала, има време да се изясни кой кой е и за какво се бори.

Print Friendly

Автор: в."Стършел"


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *