След четири месеца, ако г-жа Кожарева си свърши работата както трябва, тя може да бъде новият месия на България. Това заяви пред bTV Антон Кутев, бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и Гълъб Донев.

Според него, ако Горица Грънчарова-Кожарева успее да направи смислено управление, да няма издънки и да дава визия и хоризонт на българите, тя може да бъде следващият човек, който да определя бъдещето.

Тя или ще стане месия, или ще свърши като Главчев с 10% рейтинг – няма среден път, категоричен бе той.

Кутев поясни, че не познава кандидата за премиер за служебния кабинет, но най-вероятно би могла да се справи със задачата.

„Изглежда добър счетоводител и професионалист. До политики и министър-председател има разстояние, много се надявам тя да успее да го направи. В момента отчаянието е такова, че бъдещето е в ръцете на тази жена, няма други алтернативи“, коментира той.

Слави Василев: Калин Стоянов ще разпали страстите на кабинета "Горица Грънчарова"

Слави Василев: Калин Стоянов ще разпали страстите на кабинета „Горица Грънчарова“

Политолози обсъждат защо Грънчарова е приела да стане служебен премиер

Кутев изрази надежда, че Грънчарова-Кожарева е осъзнала отговорността си и ще успее да даде шанс на избирателя да повярва, че може да има нормално управление.

Той счита, че настоящата партийна система е опровергана и трябват нови субекти на политическата сцена.

„Много е изнервена обстановката в България, хората не понасят партийната система сега, те са на границата между това да не гласуват или масово да отидат с наказателен вот. Тя или ще ги избута да не гласуват, или ще ги изкара на масов протестен вот, или ще им даде визия и бъдеще“, посочи Кутев за новия служебен премиер.

Според него тя трябва да има пълна свобода при избора на министрите в служебния кабинет.

Политическият дебат, особено ПП, се опитвал през цялото време да създава фалшиви ценности и фалшива действителност. Не било вярно, че Калин Стоянов е основният проблем на досегашното правителство.

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

И че няма да остане в следващия кабинет

Основният проблем се казваше Главчев, който правеше грешка след грешка и е причина за ниския рейтинг, подчерта Кутев.

Относно договора с „Боташ“ той смята, че е било задължително да се подпише, защото при спирането на тръбния газ е трябвало да има откъде да идва втечнен газ.

„Този договор осигурява възможността на България не само да получава достатъчно газ, но и да реекспортира. Не се ретранслира по политически причини, защото газът е руски, а дали от това могат да се печелят пари – могат, стига нещата да се правят както трябва“, категоричен бе Кутев.

По негови думи без този договор цената на газа е щяла да бъде 450 лв. за мегаватчас.