При всички положения аз категорично бих гласувал против това правителство. За съжаление тези, които са в парламента, няма да направят така, или тези, които ще гласуват, ще го направят лицемерно. Това заяви пред БНТ лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов.

По негови думи в парламента нямали интерес да падне правителството.

Той обясни, че на БСП не им е до предсрочни избори, тъй като им предстои избор на лидер. Положението в ДПС било същото. На тях им предстои национален форум и има някакви вътрешни движения, говори се и за смяна на Карадайъ, анализира ген. Атанасов.

Да не говорим за Патриотите, или за т.нар. независими, които знаят, че повече няма да влязат в парламента, заяви още той.

Има голяма вероятност вотът на недоверие да мине според Вигенин

Има голяма вероятност вотът на недоверие да мине според Вигенин

По думите му от БСП искат това управление да получи заслужен финал

Според него вотът на недоверие бил упражнение на опозицията, която да „лъска опозиционния си имидж“.

По негови думи българският парламент бил изключително обезличен, което се дължало най-вече на опозиционните партии с тяхното поведение.

Атанасов изрази мнение, че Борисов си намира оправдания да не бъде в парламента, защото се дразнел, че там се опитват да му се месят.

Нито Нено Димов, нито Ревизоро са хора, които са от ВМРО – те са предложения на обслужващата олигархия през Борисов за министри, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Горанов не събира депутати за подкрепа

Горанов не събира депутати за подкрепа

Не си търсел нова работа, защото вотът на недоверие нямало да е успешен

Той посочи, че от ДСБ ще работят да бъде възстановена парламентарната република, като за целта Борисов трябвало да бъде отстранен.

„Днес ДСБ не е това, което беше Реформаторският блок. Части от Реформаторския блок вече не съществуват, други са си вътре директно в ГЕРБ. Така че ние сме твърдо против правителството, имаме последователна позиция в това отношение и ще работим за това“, заяви Атанасов.

Припомняме, в края на декември БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов в областта на политиката на околната среда и водите. Причините са водната криза в Перник и горенето на италиански боклук у нас.

БСП и ДПС преброиха подкрепата за кабинета Борисов

БСП и ДПС преброиха подкрепата за кабинета Борисов

Има ли преформулирана форма на управление, се пита Йордан Цонев

Според социалистите именно обявяването на инициативата им за внасяне на вот на недоверие е отключило последващите събития – акцията заради водната криза в Перник, проверката в МОСВ и последвалите арест и оставка на екоминистъра Нено Димов.

Преди дни стана ясно, че ДПС ще подкрепят вота на недоверие. Валери Симеонов пък заяви, че Обединените патриоти не са обсъждали как ще гласуват при евентуален вот на недоверие, какъвто още нямало.

От своя страна финансовият министър Владислав Горанов подчерта, че няма причина да организира 121 депутати, за да спасява кабинета. Той не си търсел нова работа, защото бил убеден, че вотът на недоверие на БСП няма да е успешен.