RA6KOV42

БОЙКО РАШКОВ РАЗБИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!

БОЙКО РАШКОВ РАЗБИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР! „ОБЩОТО МЕЖДУ НАС, ВИКТОР НИКОЛАЕВ, Е, ЧЕ ИМАМЕ ЕДИН И СЪЩИ ПОЛИТИЧЕСКИ КАДРОВИК!“

В студиото на „Здравей, България“ шефът на Бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков зяви на водещия Виктор Николаев: „Г-н Николаев, знаете ли какво е общото между председател на бюро за контрол на специални разузнавателни средства и водещ на „Здравей, България”. Общото е това, че имат един и същ политически кадровик – той се намира в парламента. При вас идват и казват „Столът до вас е празен”, а на мен ми казват „Имате мандат още една година”.

Бойко Рашков за пореден път извади на показ, че има заповед на главния прокурор Сотир Цацаров от 20 ноември 2015 година. С тази заповед Цацаров забранява на своите подчинени прокурори на националното бюро да се предоставят: документите, на които се основава искането за използване на СРС-тата, резултатите, получени в хода на прилагане на СРС-та, получените веществени доказателствени средства.

„Тъй като има такава заповед, на нас ни се отказва да се запознаем с тези материали. Затова аз заявих в българския парламент, че бюрото оттук нататък няма да може да уведомява гражданите със 100% убеденост, че те са били подлагани на СРС-та. По отношение на три случая на нас ни се пречи да извършим проверка. В един от случаите става дума за противодържавно престъпление, което е било „екзотично, дори по тоталитарно време”.

Сега деянието, за което този човек се подозира, почти няма място в Наказателния кодекс. Този човек иска да знае дали срещу него са използвани СРС-та. Вчера от него пристигна трета молба. Ние в момента нищо не можем да му отговорим и вероятно ще изпратя тези материали на главния прокурор, той да отговори, тъй като действително става дума за нещо много сериозно. ДАНС също отказват дадат информацията”, каза още Бойко Рашков.

Целият разговор можете да чуете тук:

https://www.vbox7.com/play:3f98fad55a

afera.bg

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *