18618806_1722147511134286_1891720032_o

Бареков и Байрактаров поискаха оставката на кабинета „Борисов 3”

 

Незабавна оставка на кабинета „Борисов -3” и подготовка на нови извънредни парламентарни избори. За това призоваха Николай Бареков и Димитър Байрактаров по време на авторското предаване на евродепутата, което се излъчва всеки четвъртък от 22.00 часа, но по изключение тази седмица беше излъчено в петък от 21.00 часа. Повод за призива на двамата политици е нацисткият скандал, който сполетя правителството в последните дни. „Този скандал беляза летящият провал на това правителство.

Всички представители на властта, които толерират подобни прояви на неуважението към паметта на милионите невинни жертви, умъртвени в концентрационните лагери по време на Втората световна война, трябва да понесат своята политическа санкция”, категоричен е Бареков. „Това не е просто нацистки скандал, това е антибългарски скандал”, коментира от своя страна Димитър Байрактаров.

В рубриката „Часът на евродепутата” Бареков съобщи, че юридическият му екип в Брюксел подготвя два сериозни сигнала до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и до Комисията по правосъдие на Европейския парламент. Евродепутатът уточни, че единият от тях разкрива безобразията в съдебната система, а другият – назначаването от министър-председателя на явни нацисти на високите държавни постове, които проявяват ксенофобия и нетолерантност, с което уронват репутацията на страната ни и са в противоречие с европейските и общочовешки ценности.

Бареков прогнозира, че след като внесе тези два документа ЕС ще постави ултиматум на България – нови избори или спиране на европейските фондове. По думите му, ако правителството не се съгласи да отиде на извънреден парламентарен вот, постъпките на Валери Симеонов и на назначените от него зам.-министри ще струват на България 7 млрд. евро. Зловеща реакция и от страна Русия, Полша и Израел по повод скандала, прогнозира пък Байрактаров.

Бареков остро разкритикува и реакцията на премиера Борисов за скандала, който е станал основна тема на разговор в кулоарите на ЕП в Страсбург през изминалата седмица. По думите на евродепутата е неприемливо определението, че подобни актове са „човешки по време на командировка”, както самият Борисов характеризира постъпките на вече бившите си зам.-министри. В тази връзка Бареков припомни, че е първият български журналист, разкрил нацистките наклонности на Бойко Борисов. Евродепутатът разказа как в отговор на въпрос в интервю през 2008 година премиерът е признал, че одобрява целите на възродителния процес. С това признание тогава той се обяви за етническо прочистване, коментира Бареков.

Димитър Байрактаров, който дълги години е бил част от патриотичната формация на Валери Симеонов, хвърли бомба в ефир като и разкри къде се крие разковничето. „Фундаментът, върху който стъпва идеологията на т.н български патриоти е същият този, върху който се базира и тази на фашизма и национализма, а именно – създаване на враг и набелязва на хора, които да го отъждествяват”, заяви той.  Бившият депутата от ПФ се обърна към настоящия вицепремиер с призива по-малко да говори и повече да чете. По думите му Валери Симеонов е крайно некомпетентен и действията му могат да имат катастрофални последици за страната. Той нанесе една огромна щета върху българския патриотизъм – „благодарение” на него днес думата „фашизъм” се отъждествява  с думата „патриотизъм”, заяви Байрактаров. В тази връзка той поиска незабавната му оставка.

Като основна тема на дискусия в студиото на Бареков беше поставена и търговията с постове и скандалните назначения, които заляха трето правителство на Борисов.  Като особено съмнителна фигура Байрактаров посочи назначения  министър на икономиката. Патриотът разкри,  че юридическата гилдия  недоумява как Емил Караниколов според официалната му биография е станал магистър по право в УНСС на 21 години и призова да бъде извършено разследване по отношение на валидността на дипломата му за висше образование.  Подобен казус е и назначеният 25-годишен зам.-министър на външните работи, посочи още Байрактаров.

Заместник-министър на регионалното развитие от квотата на Обединени патриоти Павел Тенев, който хвърли оставка заради нацисткия скандал, бившият депутат от ПФ също определи като скандално назначение. Аргументите му обаче не стъпват само и единствено на срамната снимка, публикувана във Фейсбук. По думите на бившия депутат той е некомпетентен и е назначен да извършва строителния надзор в страната под зоркия контрол на Валери Симеонов. В тази връзка като неслучайна Байрактаров определи и акцията за събаряне на постройки в Слънчев бряг, проведена от вицепремиера.

Като съмнителна фигура, назначена в Кабинета „Борисов 3”, бе посочена и тази на зам.-министъра на здравеопазването. По думите му  Светлана Йорданова, която е предложение на  Валери Симеонов, е гавра с медицинската гилдия. Публикуваната визитка в МЗ се състои само от име, снимка и мейл, възмути се Байрактаров. По думите му преди да стане зам.-министър тя се е занимавала с отпечатване на визитни картички и организиране на увеселителни партита.

Спорните зам.-министри, предложени от „Обединените патриоти“, не свършват до тук. Сред тях изгрява и компрометираната фигурата на уволнения от ГЕРБ през 2011 година директор на НЕК, който въпреки това  беше назначен за зам.-министър на енергетиката. Основен мотив за неговото отстраняването тогава е, че по време на неговото управление безконтролно са се сключвали предварителни договори за инсталирането на хиляди мегавати за възобновяема енергия и като последица днес плащаме скъпа цена на електоенергията, припомни Байрактаров.

България се управлява от шайка агенти и представители на криминалния контингент в колоборация с обикновени нацисти, които се обозначават като правителство на европейските ценности.Така Бареков обобщи на финал политическата ситуация в страната.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *