New Imager323q2eq2w

Бареков: Вторият мандат на Борисов е по-голям провал от първия

 

ГЕРБ направи фундаментални стратегически грешки. Г-н Борисов няма качествата да бъде добър и полезен на страната министър-председател. Това заяви евродепутатът Николай Бареков в предаването „Просто Диков“ като подчерта, че вторият мандат на ГЕРБ е по-голям провал от първия. По думите му тоталният упадък на това правителство е настъпил  след гафовете с Кристалина Георгиева и след крайно васалното положение спрямо Ердоган, което властимащите демонстрират.

Бях ограбен и опозорен заради това, че реших да влезна в политиката като ново лице, заяви Бареков в студиото на Би Ай Телевизия като призна, че парите се прежалват, но не и хората, в които си вярвал, в които си инвестирал идеи, време и ценности. Кой имаше полза от ограбването на политическата група?, попита реторично политикът, пояснявайки, че днес тя гласува за Бойко Борисов и неговото управление. Като подчерта, че не оневинява Христо Ковачки, той категорично отсече, че който и да е купил тези депутати, не е действал по собствена воля.

В настоящия момент г-н Борисов управлява държавата с гласовете на т.н патриоти, на АТАКА и на отцепниците от ББЦ. Някой накупи депутати от името на управляващите, вкара ги в управлението на ГЕРБ, а сега взеха и „златния пръст“ на Волен Сидеров, който за трети път се препродава, онагледи настоящата политическа ситуация Бареков като подчерта, че има една мръсна дума, свързана с българската политика – АТАКА. По думите му това е ксенофобия, фашизъм, нацизъм и расизъм и не е хигиенично да бъдеш в коалиция с подобна формация.

Като основна своя грешка Бареков отчита подкрепата, която е декларирал на Борисов във времето, когато премиерът е бил на дъното, прокуден от МВР и предаден от своите приятели. В отговор на въпрос на Сашо Диков защо го е направил, евродепутатът поясни, че е вярвал, че този човек е способен да разруши системата, но не е предполагал, че това може да се случи по този начин. „В момента системата е срината до такава степен, че не търпи саниране, тя е невъзстановима – партиите са разрушени, медиите са съсипани“, категоричен е той. По думите му обаче това е изкупен грях. „С Костинброд аз спрях втория мандат на Борисов и Цветанов“, отсече Бареков като подчерта, че с този акт мостовете между него и ГЕРБ са изпепелени и връщане назад няма, което го прави единственият последователен и автентичен опозиционер на тези хора.  Провокиран от въпросите на водещия, Бареков  припомни и кога е оттеглил подкрепата си от Борисов. „Аз се отдръпнах от него в момента, в който този човек започна да упражнява властта в изгода на своята партия и на себе си, а не в полза на народа“, еднозначно отговори той.

У нас вече журналистиката е коректив на опозицията, каза евродепутатът по повод разярилия се вчера скандал в ефира на bTV. Той обяви, че е получил подкрепа от десетки хиляди души, които са изразили своите поздравления и адмирации за постъпката му като са я определяли като „достойна и безалтернативна“ в създалата се ситуация.

На финал Бареков съобщи, че идната седмица ще повдигне в Европейския парламент темата за седемте върнати турци на Реджеп Ердоган.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *