Сглобката е неизбежна. Тя обаче е невъзможна без разбирателство за главния прокурор. Опозицията удържа малка финална победа. Това заяви пред БиТиВи Андрей Райчев за финала на парламента.

Зелената сделка е безумие, по мнението му. Тя е опровергана политически централно, каза той. Сега следващият премиер ще трябва да е предоговаря. Доган не е крило, коментира Райчев за казуса с ДПС. Ахмед Доган води 2:1 , по думите му.

Спадът на изборната бариера, според него е катастрофа. Народът не е в настроение за бунт, по мнението му. С негласуването си хората не наказват политиците, а себе си, подчерта Райчев. От махането на Нинова не се вижда нищо ново, според него. Не се вижда млад силен лидер, предупреди той. Доган и Пеевски са в гражданска война, каза Андрей Райчев.

Анализаторът Георги Харизанов сподели, че с неудобство и срам гледал последното заседание на НС. Това е проявление на образи, които никога не са крили, смята той. Парламентът се превърна в Тайсън кючек, подчерта Харизанов.

Битката срещу Зелената сделка звучи благородно, но не с тези методи, заяви той. Няма го разговора за бъдещето, обясни анализаторът. БСП има десетократен спад за 7 години, стана ясно от думите му. Само ГЕРБ могат да направят нещо в следващия парламент.

Андрей Райчев: Доган се завръща към стария си образ и позиции

Андрей Райчев: Доган се завръща към стария си образ и позиции

Много шарен парламент всъщност е електорален колапс