10

Алармини:не пускайте вълка в кошарата!

HOMO BIOLOGICAL versus HOMO GENDER

Алармини:не пускайте вълка в кошарата!

Д-р Георги Чалдъков*

 

Пътят до ада е покрит с добри намерения.

Английски афоризъм

 

Сексуалната ориентация на човека се определя от биологични фактори – гените на мама-и-татко, структурата на мозъка** и ранното вътреутробно развитие. А не от късното постмодерно общество и процъфтяващата в него джендър идеология. Тя възниква в края на 1960-те(от американския сексологДжон Мани – автор на ужасяващи опити за смяна на пола при деца)и натрапливо пропангандирана от  ЛГБТИ (лесбийки, гей, би-, транс- и интерсексуални), НПО, политически партии и други привърженици на антистереотипното общество, целящо да разруши традиционните семейни, национални и християнски стереотипи.

Тази радикална сексуална свободаигнорира прогнозата на Платон: „Тиранията се установяваот твърде крайната  свобода, която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство. И „настъпва една оргия на желанията“, за които ни предупреждаше Умберто Еко. Това е prognosis pessima за всяко нормално общество.

На английски думите sexи genderчесто са взаимозаменяеми, също така и в публикациите на биомедицинските науки. Накратко, sex е „пол“(биологичен пол), gender – граматично е „род“, така и „пол“(„социален пол“), също споменат в Истанбулската конвенция (ИК). Съответно, gender есамоопределяне на индивида – и възприемането му от социалните, културни и религиозни традиции на дадено общество –като някои от многобройните сексуални ориентации (джендърии). Те са вариации на общата тема засоциален пол, трети пол илиsex: U (undefined)и sex: X, каквито вече са в употреба в някои антистереотипни страни(и в бланките, които попълват акредитираните у нас журналисти, дошли за европредседателството).

Узаконяването на ИК, покрита с добри намерения за защита на децата и жените, е всъщност легитимиране на сексуалния плурализъм, пропагандиран от стратегията Gender mainstreaming, елегантно, но целенасочено описана в Обяснителния доклад на ИК. Това ще има големи рискове и тежки последствия за нашия традиционен семеен, национален и религиозен морал. И за Homo biological не само в България!

Узаконяването на ИК е част от глобалното нашествие на постмодерното общество, адмирирано от суперлибералните интелектуалци и социални антрополози.Това е още един риск на „рисковото общество“, в което„изключението заплашва дасе превърне в нормално състояние.“***

Basta(стига)!Човешкият организъм има вродена имунна система за защита срещу болестотворни (патогенни)микроорганизми, като бактерии, вируси, паразити(и джендърии). Тогава заразените клеткисекретиратмолекули, наричани damage-associated molecular patterns (DAMPs, danger signals,alarmins) –опасни сигнали, алармини. Те са маркери за надвиснала опастност за организма – сензори за патогенна инвазия.****

Англичаните имат put the cat among the pigeons, подобно на нашето „сами да пуснем вълка в кошарата“.

Там, където дебне опасност, кълни и спасение – този стих на романтичния Фридрих Хьолдерлин, написан през 18-ти, (може би) е една от надеждите за 21-ти век.

Послепис

ББ каза на ЕП, че БГ е за ИК

Това пак ми напомни една от приказките на бургаския колорит Петьо Пандира, която осъвременена звучи така: „Пристигам в София с паламудите, които още плуват в ръцете ми. ББ  ме посреща с прегръдки и целувки.

Аз му казвам: Ниц, бе Боко, откога стана трансджендър!“

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* Професор по клетъчна биология в медицински университети в Сърбия, Италия и Япония. Член на Международната академия на сърдечносъдови науки.

** Special issue. Sex Differentiation of the Brain.Biomed Rev 1977; 7: 1–96;

Barbara L. Frankowski, and the Committee on Adolescence.Sexual orientation and adolescents. Pediatrics 2004;113:1827–1832.

*** От книгата „Рисковото общество.По пътя към една друга модерност“ на Улрих Бек, професор в Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан“ и в London School of Economics and Political Science. Тя е определена като една от най-влиятелните книги на века.

**** Имунните (защитни) клетки разпознава микробните продукти, наричаниpathogen-associated molecular patterns (свързани с патогенни молекулни модели),чрез своите антени, наричаниpattern recognition receptors(рецептори за разпознаване на модели). Активирането на тези рецептори осъществява защитата на организма от патогенна инвазия(Saпd-Sadier N, Ojcius DM. Alarmins, Inflammasomes and Immunity.Biomedical Journal 2012; 35: 437–449. DOI:10.4103/2319-4170.1044080). Също така – от джендърогенна инвазия!

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *