weewgewrgewrgewr

Активни полицейски акции ва РПУ-Несебър

За времето от 16.08.т.г. до 23.08.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 854 МПС и 2 213 лица.

Съставени са общо 269 акта, от които : 15 за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила, 12 за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 11 акта за шофиране от неправособни водачи, 8 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 73 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 73 акта. Наложените глоби по фиш са 140.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър е задържан по криминално проявения Р.Б., 23 годишен от Монтана, който :

– на 23.07.т.г. около 04.00 ч. от плажа пред х-л «Феникс» в Слънчев бряг от оставена без надзор дамска чанта, собственост на 17 годишна софиянка, извършил кражба на мобилен телефон

– на 04.08.т.г. около 18.00 ч. от шезлонг на басейна до хотел «Планета» в Слънчев бряг извършил кражба на два мобилни телефона, собственост на 20 годишна украинска туристка

При претърсването на обитавана от Р.Б. квартира, разположена в комплекс «Гербер» са открити 18 мобилни телефона «Айфон»и още девет мобилни телефона от други марки, чифт маркови слънчеви очила, четири ръчни часовника и преносима «бисквитка» за интернет – предмет на кражби от плажната ивица на Слънчев бряг. Документирането на цялостната престъпна дейност на Р.Б. продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *