programa-may-2016

ЮПИКРАЦИЯ

 

g_chaldykovД-р Георги Чалдъков             

На 28 март 2016 г. медиите съобщиха, че млади българи, завършили впрестижни университети в Западна Европа, наричани юпита (англ. yuppie– акроним на  young urban professional), основалиМилениум Клуб България.

Като знам, че имаме много талантливи и успяващи българи в науката,  някои от тях мои ученици, в САЩ, Канада, Западна Европа и Япония, ще си позволя да посъветвам юпитата да не са толкова наивни (или комерсиални), че да участват в проекти, покровителствани от бивш премиер и цар, който съди „царството“ си за имоти, както и –от сина му в Лондон.

Ако юпитата от Милениум Клуб България са като онези, които Дойдоха, Видяха, Забогатяхапрез 2001-2009 г., по-добре за България е да си стоят по чуждите земи. Защото тази юпикрация вече сме я виждали – deja-vu. Преведено на български: парен царска каша духа.

Сега пък юпитата планират да стават евродепутати.*

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*Противоречия, изписани от председателя на Милениум Клуб България:Целта на Милениумне е да бъде политическа партия или политически проект, но аз се надявам, чение ще се занимаваме с политика В днешния глобален свят на комуникация и свобода, националната идентичност ще има все по-малка роля – може би за добро. Но все пак Ви насърчавамда станете част от Милениум и да запазите любовта към България, където и да сте“. 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *