150273189729640

НПО:Подкрепяме вицепремиера Валери Симеонов !

ДЕКЛАРАЦИЯ

  Трябва ли да се спре агресията в България? Не само че да, но веднага!!!

    Вицепремиера Валери Симеонов предприе акция срещу шумовата агресия в Слънчев бряг и по Черноморието! Тази негова акция бе забелязана от медиите единствено в Слънчев бряг? Този летен сезон по малките курортни градчета по Черноморието, шумова агресия след 24 часа няма. Там туризмът този сезон бележи ръст, а не спад. Шумовата агресия през нощта, не привлича, а гони туристите!

   Много отдавна в Българското законодателство съществуват норми на шумово замърсяване извън обекта, от които произлиза този шум. Има вечерни и нощни стойности. По Европейска директива България беше задължена до сега да изработи шумови карти на населените места. Такива карти няма? До сега нито един политик, не е посмял категорично да обяви война на агресията. Агресията не е само шумова, тя съществува по пътищата, в училищата, в болниците и къде ли не. Естествено е, че агресията може да бъде ограничена с агресивни мерки от страна на държавата. Тя не може да се реши с кръгли маси, семинари, конференции и подобни алабалистики.

   Права е председателката на управителния съвет на асоциацията на собствениците в Слънчев бряг, че туристите не бива да бъдат смущавани когато се веселят, но не е права, че шумовата агресия в Слънчев бряг не трябва да се спре през летния сезон. През зимата няма туристи, заведенията, които извършват шумова агресия не работят. Как, питаме тогава държавата ще спре нещо в Слънчев бряг през зимата, щом то е спряно?

   Ние живеещите по Черноморието и заети в сферата на туризма и наши приятели от цяла България, подкрепяме вицепремиера Валери Симеонов да се справи с една от агресиите в България. Настояваме всички държавни институции ангажирани по случая, максимално да подкрепят ограничаването или премахването на шумовата агресия.

   Този призив за нас е доста странен, защото ние гражданите сме принудени да призовем държавните институции да спазят закона. Странна държава, странни призиви. Важното е най-после ясно да се разбере, че спазването на закона е нормалното поведение във всяка една цивилизована страна. Жалкото е, че в момента в България е прието не спазването на закона да се счита за нормално поведение.

           Националната асоциация „Българско Черноморие“

           Българска асоциация на собствениците в туризма

           Българската асоциация на собствениците на земеделски земи

           Национално сдружение за защита на собствениците на имоти

           Сдружение „Обединен селски район“

           Гражданска коалиция „Природата за хората и регионите“

           Инициативен комитет „За опазване на природата в Шабленското Черноморие“

           Инициативен комитет „ Зелени урбанизирани територии „ – гр.Пловдив

           Сдружение на собствениците на земи от с. Емона, “Иракли” и с. Баня

           Национално гражданско сдружение „Природата за хората“

           Независим обществен контрол

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *