00436275

ЛУПИКРАЦИЯ ИЛИ DÉJÀ VU

 

За политическите лупинги на Лупи

Д-р Георги Чалдъков

От съчетанието на свръхлиберализъм и беззаконие, неизменна проява на демокрацията у нас стана агресията и нейната политическа изява – ламтенето за власт. Особено ярко изразено от белите яки (white-collar crimes) – политиците и хората на кръговете около тях.

Настъпи ликокрация – власт на вълците (гръцки, lykos – вълк, kratos – власт), ликантропично общество, където правата на човека-вълк са по-защитени от правата на човека-човек. Тук, по името на главния герой на репортажа – Лупи, тази „вълча власт“ ще сe нарича „лупикрация“

Вълците имат много строга йерархия на евроатлантически ценности – всички се подчиняват на Алфа вълците. В йерархията има и Бета вълци, които се грижат за близките на Алфите. Накрая са Омега вълците, които са избрали Алфите и след това стават жертва на йерархията.

         Йерархията на политическата глутница е модела, по който е изградена демокрацията в България 1944-2018.

На 9 юни 2018 г. в София по инициатива на един стар политически вълк, закърмен с червеното мляко, беше основано политическото обединение „Заедно“, което обеща да бъде алтернатива за България. Вижте политическите лупинги на Лупи: заместник-председател на БСП, председател на Гражданско обединение за република, съпредседател на Демократична алтернатива за република, председател на Българска социалдемокрация „Евролевица“, два пъти кандидат за президент. Освен това, кандидат-затворник за провала на  фирми и футболен отбор, които е ръководил.  .

Накратко, тази лупикрация вече сме я виждали – deja-vu, Lupi  Преведено на български: парен вълча каша духа.

И още, апатията и наивността на Омега хората е другата страна на лупикрацията.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *