DSC02239

Лек спад в търсенето и до 30% ръст в цените на имоти в Бругас отчетоха брокерите в града

 

 

Около 6% спад в броя на сделките с имоти в Бургас и около 10% по-малко издадени разрешителни за ново строителство отчетоха над 50 представители на агеници за недвижими имоти на среща, организирана от сайта Imoti.net в морския град на 29 септември. Тези данни обаче идват след период на много висок ръст през последните години и не са индикация за рязка промяна в тенденциите на пазара, уточни мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева. Анализите показват, чесамо София и Варна отбелязват ръст в сделките през последните 6 месеца, добави тя.

 

В същото време цените на жилищните имоти в Бургас са се увеличили с 25-30% през последното полугодие, а ваканционните имоти, към които интерес имат предимно купувачи от България, поддържат досегашните си ниски цени, обобщиха брокетите. Като много сериозен играч на пазара се очертават българите, които живеят в чубина –те инвестират засилено и в градски, и във ваканционни имоти.

 

По време на срещата браншът обсъди актуалните тенденции и ролята на технологиите за бизнеса, а главният архитект на община Бургас арх. Веселина Илиева коментира градоустройствените планове в региона и перспективите за развитие на града.

 

Към момента централната градска част на Бургас е напълно застроена, затова общината насочва усилия към разширяване на града, сподели арх. Илиева. Вече се оформят нови територии за разширение, като в квартал Меден Рудник вече има възможност за средно застрояване /до 15 м. височина/ и в момента се изграждат 10 многофамилни сгради. В Крайморие се променя предназначението на земеделските земи, които вече са пригодени за жилищно строителство. Подобни възможности се търсят и в малките квартали и населени места в покрайнините, като Горно и Долно Езерово, квартал Черно море и др.Арх. Илиева коментира още, че в Бургасима напълно изградена и модернизирана образователна инфраструктура, като целта е да се задържат младите хора.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *