148898285351287

Живко Господинов за „Бургасбус”: Тежкият финансов резултат се очакваше

297182_281016155256705_1073437077_n„Тежкият финансов резултат е налице, той се очакваше”. Така коментира председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов положението, в  което се намира сега общинският превозвач „Бургасбус”. За 2017 година загубите на предприятието са близо 4 млн. лв. За сравнение – през 2016 г. то е било на печалба с 40 000 лв., а през 2015 – с 284 000 лв.

„Още миналата година от БСП – Бургас искахме връщането на старата транспортна схема, като подробно обяснихме недостатъците на новата. Тя не е удобна, най-вече за пътниците, за които иначе е предназначена и заменя транспортна схема, която повече от 30 г. се използваше в нашия град и беше удобна за всички.

Наложи ни се силово на всички нас, гражданите на община Бургас, както и на общинския превозвач. Ефектът, разбира се, не закъсня” – подчерта Господинов. По думите му, новата транспортна схема не само не предлага удобства за придвижване, но и цената на билета в градския транспорт беше увеличена с 30 % – от 1 лв. на 1.30 лв., от 1-ви декември миналата година.

„Отново само ние от БСП се противопоставихме на това поскъпване. На пресконференция с общинските ни съветници се обявихме против него, като аз заявих, че то ще има обратен ефект и ще откаже допълнително гражданите на Бургас от използването на транспортната услуга, както и че ще доведе до допълнителни загуби на „Бургасбус”. Големите градове като Бургас трябва да се стремят към увеличаване на броя пътници, използващи обществен градски транспорт.

Това обаче ще бъде възможно единствено, ако транспортната схема и цената на билета бъдат привлекателни. В Бургас имаме точно обратното. За съжаление това са видимите резултати относно състоянието на „Бургасбус” – каза още председателят на БСП – Бургас и пита: „Само това общинско предприятие ли е в незавидно финансово положение или има и други?”

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *