655-402-mf-se-otkaza-ot-formulata-si-za-opredeliane-na-minimalnata

Доц. Христо Михайлов: 15 милиона лева годишно отиват за бордовете

Доц. Христо Михайлов: 15 милиона лева годишно отиват за бордовете и контролните съвети само на пет министерства, сочи анализът на ПП АБВ

Бордовете и контролните съвети са партийни хранилки. Анализът на АБВ сочи, че на 15 милиона лева годишно се равнява сумата по фонд работна заплата само на пет министерства, съобщи на пресконференция зам.- председателят на ПП АБВ доц. Христо Михайлов. Той посочи, че партията настоява за премахването им. „Ще потърсим среща с вицепремиера Томислав Дончев за разработване на ясни критерии за образователен и професионален ценз за работата на държавните предприятия и дружества“.

Доцент Михайлов даде и съответните примери. „Към Министерството на енергетиката има 9 търговски дружества с 34 човека, за които Фондът „Работна заплата“ изплаща не по-малко от 800 хил. лева годишно като възнаграждение. Към Министерството на земеделието, храните и горите има шест големи горски предприятия, с шест управителни съвета с по трима членове, и още девет търговски дружества – 1 милион.

 

Към Министерството на здравеопазването в 80 болници има 240 членове на УС, които само за членството си получават над 6 млн. лева. В Министерството на икономика има 60 допълнително назначени в бордове, които получават над 2 млн. лева за работна заплата.

В Министерството на туризма 2 млн. лева са разходите за работна заплата“. Зам.-председателят на ПП АБВ уточни, че в посочените няколко примера не влизат нито сумите за допълнително материално стимулиране, нито тези за коли, секретарки, офиси, телефони и т.н.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *