150273189729640

Господин Симеонов, не се правете на праведник, нито на „изкуствен патриотар“???

 

 

1829-Александър ДимчевПроф. Александър ДИМЧЕВ

Повод да напиша този коментар е неуспешната (или по-точна смешната) обиколка на вицепремиера на страната ни в дискотеките в Слънчев   бряг.

С тях той нанесе поредният глупаво-идиотско-инфантилен удар върху:

-авторитета на властта

– туризма в България

– престижа на курорта

– младите хора

– патриотичното ядро на вече и недотам млади хора

 

С ТЕЗИ СЕ ДЕЙСТВИЯ – МОЖЕ БИ ДА СЕ ХАРЕСА – ЗАПОЧВА ДА ПРИЛИЧА НА ЕДНИ НЕБЕИЗВЕСТНИ ХОРА ОТ БЛИЗКОТО И ДАЛЕЧНОТО МИНАЛО:

– Михаил Гарбачов

– Юрий Андропов

– Владимир Путин…

Хора, които обикалят по заведенията – за да забранят лично алкохола, издават декрети и въвеждащи строги (ужасни наказания, които са комформистки, като те не са отнасят до тях, а само до народа – от арабски лидери, севернокорейския диктатор и др.)

 

Да върнем назад историята по света и у нас (кратичко). Да си спомним „сухия режим“ в САЩ, и кой е печелившия – и губещия???

 

Нека да е спомним за подобни пориви на властимащите през 20-те години на миналия век – в опит да изкоренят вековен поминък на Българите, достойно защитаван на стр- на вестник „Руйно вино“ и др. журнали…

 

ТАКА НАПРИМЕР, НАШИЯТ ИЗСТСТРАДАЛ НАРОД, който трудно прегръща национални каузи –  е много солидарен и обединен

зад идеи – срещу:

– Заличавана на традициите – по отношение на лозарството, внно- и ракия производството и консумация…

– Заличителите са наричани „отце предатели“,  ,шайка богохулци“,  „самозабравила се фракция…

– Прави се аналог с КРУМ СТРАШНИ….

– ДАВАТ СЕ ПРИМЕРИ С героите от нашето героично  минало -ХР. БОТЕВ, Странджата, хъшовете  и др… Т.напр. Ботев с неговите изречени в строфи думи „тежко, тежко вино дайте…“

 

НАРОДЪТ Е ВЪЗКРЪСНАЛ ЗА БУНТ!!! Това е причина на управляващите да оттеглят своите предложения… а и избори се задавали….

 

След 1944 .г. много скоро минава ентусиазма на трезвениците.

Последните разполагат с цял етаж в едно от сградите на ЦК на БКП. Както ми казваше мой приятел, който работеше в този отдел – „чакахме с нетърпение да минат оперативките, за да отидем и да му пийнем“…

 

Луди пари се даваха за изкореняване на „капиталистическите пороци“.

 

Преподавател от ГГФ обясняваше на студентите си как загнива „капитализъмът“ по следния начин: „лятото хиляди и милиони хора се отправят на море. По пътя те пият, напиват се – блъскат се и така постепенно, загниват и загиват капиталистите!!!“

 

Истината беше много различна…

 

ДНЕС ИМА ОБЯВЕНИ ЦЕЛИ КУРОРТИ ЗА МЯСТО ЗА ПИЯНСТВО, ЗА ГОМОР И СОДОМ. ( в Испания, Гърция-… разбира се  и в България – Слънчев бряг)

 

Наскоро писах във фейсбук, мнение в защита на гжа Ангелакова за една нейна идея. Ще повтаря думите си:  ОГРОМНАТА БАЗА ,ПОСТРОЕНА С ГОДИНИТЕ – НАРАВНО СЪС „СПАЛНИТЕ КАТО СЛЪНЧЕВ БРЯГ, СВ. ВЛАС И ДР.“- които се харесват от търсещи приключения млади хора , които един ден ще се превърнат в образа на днешните строги родители – забравили своята бурна младост- на хипита, на стопаджиите, на непокорните революционери, утешаващи си в обятията на алкохола, наркотици, секса, рокендрола… на…)

 

МОЖЕ БИ НЕ ТАКАВА Е  ЛОГИКАТА И НА Г-Н СИМЕОНОВ

 

Всъщност не съм привърженик на подобни селища (не съм и трезвеник), но не може цяла една генерация да бъде заложник на думи – че само пият и правят секс.

 

Тези млади хора са свободни, те рашават какво, къде  и как да го правят.

 

За разлика от нащето поколение те не са обременени от моралните

императиви, които са ни наложени- те избират своето бъдеще.

 

МОЖЕ ДА ГИ НАРЕЧЕТЕ И ХУЛИГАНИ Г-Н СИМЕОНОВ.

 

Само, че нямате право да нахълтвате в тяхното пространство. Те не са ви канили, значи са добре.

 

НАДЯВАМ СЕ ,ЧЕ РАЗБРАХТЕ И ОЩЕ НЕЩО. ТЕ СА РЕВОЛЮЦИОНЕРИ – НЕ ИМ СЕ ПРЕЧКАЙТЕ (СЕГА СТАНАХТЕ СМЕШЕН В ТЕХНИТЕ И НАШИТЕ ОЧИ).

СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ЩЕ ГИ ЯДОСАТЕ….

 

Що се отнася до вашата визита. Тя бе излишна.  Струва ми се, че имаме достатъчно служби и хора, които се трудят в тях.

 

Това, което правите  е игра на мускули – важен е ефекта.

 

НА ТОЗИ ЕТАП НЕ Е ОБНАДЕЖДАВАЩ. Не се нуждаем от солови акции и хрумвания. Необходима е цялостна политика към младите хора – от семейството, до места за отдих, спорт и занимания – безплатни… Нуждаем се от възпитание на всички нива – вкл. и нашите държавници… всичко това е плод на дългогодишни усилия….

 

…………………………………………..

 

ТУК ПОМЕСТВАМ  И ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ ЗА ИДЕЯТА НА Г-ЖА АНГЕЛАКОВА

Похвална инициатива на м-р Ангелакова, да се рекламира БЪЛГАРИЯ:

ЧУДЕСНА ИНИЦИАТИВА, ЗА КОЯТО НЕ БИВА ДА СЕ ЖАЛЯТ СРЕДСТВА. ТЕ СЕ ВЪЗВРЪЩАТ С ГОДИНИТЕ.

ЗАЩО – ТОЗИ ПЪТ УСИЛИЯТА СА НАСОЧЕНИ ПРАВИЛНО – не бива да ви отчайват разни писачи.

ЗАЩО ГЪРЦИЯ Е „БЪКАНА И ФРАШКАНА“ С КИТАЙЦИ И АМЕРИКАНЦИ – ПО исторически и др. причини. НИМА ТЯ НЕ Е ЕДНАКВО ОТДАЛЕЧЕНА ОТ БЪЛГАРИЯ.

 

ЗАЩО АВСТРИЯ Е НАВОДНЕНА ОТ АРАБСКИ ТУРИСТИ – които не са долюбвани от австр- но както те казват – „търпим ги заради парите им.“

ЗАЩОТО С ГОДИНИТЕ НЕ ПРАВИМ ПОЧТИ НИЩО – ДА ПРИВЛИЧАМЕ ТУРИСТИ ОТ ТЕЗИ ПРОГРЕСИРАЩИ ДЕСТИНАЦИИ. Задоволяваме са с комшиите около нас, с руските туристи – особено КОГАТО СЕ НАПЕЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО С ТУРЦИЯ ИЛИ В ЕГИПЕТ…

ПЪТЯТ Е ТОЗИ!!! ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ СИСТЕМАТИЧНО … ЗА ДА БЪДЕ ОТКРИТА „НЕПОЗНАТАТА НИ СТРАНА И НЕЙНИТЕ ЧУДЕСНИ ВСЕ ОЩЕ ХОРА“ ИЛИ ДА БЪДЕ ПРЕОТКРИТА

ЗАЯВЯВАМ ГО ОТ ОПИТА МИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ И БОЛКАТА, КОЯТО СЪМ ИЗПИТВАЛ ОТ НЕГЛИЖИРАНЕТО НА ПРИРОДНИТЕ ДАДЕНОСТИ, НИСКОТО САМОЧУВСТНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА СМЕТКА НА ТАРИКАТИТЕ И ИЗМИСЛЕНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ БОСОВЕ (НА ШИРЕЩИТЕ СЕ ТЪРГАШИ, НА БЕЗЗАКОНИЕТО В ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ, НА НИСКИТЕ ТАРИФИ ЗА ВСЯКАКВИ УСЛУГИ …? НА ЛИПСАТА НА КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ- ПРИ БЕЗРАБОТИЦАТА… НА НЕЖЕЛАНИЕТО НА МНОГО ХОРА ДА РАБОТЯТ НЕЩА ДРУГО ОСВЕН НАЧАЛНИЦИ И Т.Н…) ВЪПРЕКИ:

– НЕПОДОЗИРАНАТА НИ ПРИРОДА, КОЯТО ДОБЛИЖАВА СТРАНАТА НИ ДО МЕЧТИТЕ, НАРЕЧЕНИ – РАЙСКО КЪТЧЕ.

– НА ТРЕТО МЯСТО СМЕ В ЕВРОПА ПО ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА – ОТ ДРЕВНОСТТА ….

– ЧУДЕСНИТЕ НИ ТЕРМАЛНИ ИЗВОРИ

– ПРЕВЪЗХОДНИТЕ НИ ПЛАНИНИ, ЕЗЕРЦА И РЕКИ ( НЕ БИВА ДА ЗАБРЯВЯМЕ, ЧЕ ЗЕМЯТА НИ Е СРЕД НАЙ-ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИТЕ РЕГИОНИ – 75%)

– ОГРОМНАТА БАЗА – ПОСТРОЕНА С ГОДИНИТЕ – НАРАВНО СЪС „СПАЛНИТЕ КАТО СЛЪНЧЕВ БРЯГ, СВ. ВЛАС И ДР.“- които се харесват от търсещи приключения млади хора , които един ден ще се превърнат в образа на днешните строги родители – забравили своята бурна младост- на хипита, на стопаджиите, на непокорните революционери, утешаващи си в обятията на алкохола, наркотици, секса, рокендрола… на…)

– ПОСЛОВИЧНОТО ГОСТОПИЕМСТВО НА НЕИЗКУШЕНИЯ БЪЛГАРИН – НЕЩО, КОЕТО ГО НЯМА ПО ДРУГИ ЗЕМИ (докато не го загубим, не се унифицираме зад дежурната усмивка и „Как Си“… закуска компле или бекон с яйца…)

– С МНОГООБРАЗИЕТО НА РАЗЛИЧНИ ЕТНОСИ – ОТ КОИТО НЯМА КАК ДА ИЗБЯГАМЕ- НАПРОТИВ ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕМ. ДА СЕ ОПИТАМЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЧРЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯМЕ…

….

Казвам всичко на база на натрупан опит през годините. Не в сферата на туризма, а в опознаване на различни обществени въпроси.

Стигам до заключения, които са валидни и за ТУРИЗМА че:

– Трябва отново и отново поради нашето твърдоглавие и скепсис да откриваме колелото и топлата вода – но късно

– Да чакаме някой друг да ни извади кестените – само, че забравям, че той се е опарил и ще ни дръпне черджето.

– Докога ще робуваме на схемата за световната конспирация – гърци и хървати ни доказват точно обратното.

– В ДНЕШНИЯ СВЯТ Е ТРУДНО САМ ДА ОБЪРНЕШ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА И НА ПАЗАРИТЕ САМ – КАКВИТО И ПАРИ ДА ВЛАГАШ. ЗАТОВА МОЯТ ПОСЛЕДЕН СЪВЕТ Е ДА ПРЕДЛАГАМЕ НАШИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ – ЗАЕДНО С НАШИТЕ КОМШИИ – ПОВЯРВАЙТЕ МИ – ТОВА Е ПЪТЯ… към……. Рая???

                                                                                                              С УВАЖЕНИЕ:

                                                                                     проф. д-р Александър Димчев

                                                        Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Бел.ред.:Редакцията ще публикува и други,мнения и съображения по темата,изпратени по електранната ни поща !

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *