Горна Оряховица осъмна под полицейска блокада, съобщава Нова телевизия.

На входовете и изходите в повечето квартали са изградени контролни пунктове за проверка на автомобили. Полицейската операция тече в цялата Великотърновска област.

Извършват се масирани проверки. По предварителни данни акцията е срещу купения вот. Проверяват се всички превозни средства.

По-късно на директорът на Областната дирекция на полицията във Велико Търново старши комисар Димитър Машов съобщи, че шестима души са задържани.

Операцията е насочена към недопускане на извършване на престъпления по изборното законодателство, както и по линия на битовата престъпност. Проверени са седем търговски обекта, свързани със сигнали за изборни нарушения, както и четири адреса, като четирима души са предупредени с протоколи, съобщава БТА.

На две места в Стражица са установени наркотици – марихуана, както и вейпове с течност на канабис. Общото тегло е около 15 грама.

В Горна Оряховица са открити миниоранжерия в домашни условия и още десет грама марихуана. Проверени са над 200 души. Установен е един дрогиран шофьор и друг неправоспособен.

Операцията продължава. Проверяват се заложни къщи, магазини, автомобили, търговски обекти.

От полицията уточниха, че шестимата задържани във Велико Търново, Горна Оряховица и Стражица нямат връзка с изборни нарушения.

В дирекцията са постъпили десет сигнала за изборни нарушения, както и едно образувано досъдебно производство. Част от сигналите не са потвърдени – те са свързани с предлагане на пари за набиране на гласове, като гласът върви между 40 и 60 лв. От десетте сигнала за изборни нарушения два са в Горна Оряховица.

Припомняме, в събота служебният вътрешен министър Калин Стоянов съобщи, че в Министерството на вътрешните работи са постъпили общо 186 сигнала за купуване на гласове. Образувани са 74 досъдебни производства, като най-много са те на територията на област Бургас и Столичната дирекция на вътрешните работи.

МВР получи 186 сигнала за купуване на гласове преди изборите

МВР получи 186 сигнала за купуване на гласове преди изборите

Образувани са 74 досъдебни производства