корновски с пациенти - cut 1

    Мария Нейкова, връчи наградата „Личност на годината 2023“ в Бургас

    На тържествена церемония вчера областният управител на Бургас и патрон на конкурса, проф. Мария Нейкова, връчи наградата „Личност на годината 2023“. Големият победител е доц. Владимир Корновски – водещ кардиохирург и медицински директор на високотехнологичния болничен комплекс ‚Сърце и Мозък‘.

    Д-р Владимир Корновски – кардиохирургът на световно ниво, който избра новопостроената болница ‘Сърце и Мозък’ в Бургас пред Швейцария и всяка друга кардиохирургия на света, за да спасява нашите сърца, спечели престижната награда. Той е получил рекордните за всички издания на конкурса досега 34 826 гласа или 55,64% от одобрението на хората.

     

     

     

     

    Традиционно, номинациите се излъчват от обществеността – граждани, институции, НПО-та и инициативни комитети. Още в края на първия етап, през януари 2024 г., организаторите съобщиха за рекорден за цялата история на конкурса резултат – 34 826 гласа или впечатляващите 55,64% от всички гласували.

    Неговите пациенти и колеги го описват като отдаден и скромен специалист, който винаги поставя на първо място благополучието на хората, за които се грижи. Рекордният брой сложни кардиохирургични операции, извършени от него или под негово ръководство през изминалата година, донесоха също широко признание за екипите на болницата. Към младите лекари, той винаги насърчително повтаря: „Нашите знания и умения спасяват живот всеки ден“!

    В словото си при получаването на приза доц. Корновски остана верен на себе си:

    „Трогнат съм от тази чест и начина, по който обществото откликна на подадената от моите пациенти кандидатура. Смятам, че това е истински прецедент, който показва, че доброто, сърдечността, уважението остават непреходни!

    Спецификата на моята професия – да служа на хората – ме задължава да продължавам да се развивам и уча, да подготвям и обучавам младите лекари на Бургас и създавам условия за екипност, взаимно уважение и най-вече – човечност в отношенията с пациентите.

    Благодаря на семейството си и на ,Сърце и Мозък’ – моето работно място, където има всички условия за развитие на модерна медицина и високи технологии, свобода на избора от терапевтични решения и стремеж към иновации във всяка стъпка от лечебния процес. Защото днес съм тук, благодарение на всички тези хора!“

    Print Friendly

    Автор: Nessebar-News.com


        Вашият коментар

        Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *