Ninova_11.06(1)

    КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПОДАДЕ ОСТАВКА

    „Оценявам нашите резултати като катастрофални, поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

    Тя обяви, че свиква Националния съвет, който трябва да избере един от заместник-председателите, който да довърши мандата и да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия.

    „Това означава нови общински председатели, областни председатели, структури на женското, младежкото и движението на ветераните , пряк избор на председател през септември и Конгрес през октомври. Това е процесът, който трябва да извърви партията и мерките, които трябва да вземе за промяна на състоянието, в което се намира в момента”, обясни Нинова.

    Тя изказа благодарност към всички, които са подкрепили БСП на изборите, към членовете, симпатизантите, доброволците и кандидатите.

    „Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност. Изключително ниската избирателна активност е наказания за всички в политическата система. Този път протестният вот се изрази с негласуване. И ако и сега не ни светне червената лампа и не се вземат мерки, следващият път сигурно ще е още по-катастрофално”, предупреди Корнелия Нинова.

    Според лидера на БСП на тези избори няма победител, тъй като всички, без ДПС и ИТН, губят гласове.

    „ГЕРБ, макар и да са първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета на българските гласоподаватели”, коментира тя.

    По думите на Нинова  тази фрагментация означава нестабилност и трябва да се работи в посока това да бъде коригирано. Тя посочи още, че вече няма голяма партия, а увеличаващо се представителство на много малки партии в парламента.

    „За нас е пълен провал поведението на българската социология. Нито една от техните прогнози не се сбъдва в тези резултати. Не само на традиционните партии, но никой не улови дори и най-малкото движение на новата партия „Величие”, коментира още Корнелия Нинова.

    „Стана ясно, че вляво няма нищо друго сериозно, освен БСП. Всички приказки за голяма нова лява вълна – „Солидарна България” и „Левицата” – приключиха. Единствено „БСП за България” представлява лявото в парламента в парламентарната република”, изведе като извод от изборните резултати Нинова.

     

    Print Friendly

    Автор: Nessebar-News.com


        Вашият коментар

        Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *