Pripiat

bTV Репортерите отварят „Дневниците на Чернобил“

 

Тази неделя Леда Цветкова разказва историите на хора, преживели аварията

 

В неделната вечер bTV Репортерите ще се върне назад във времето, на 26 април 1986 г. – една от най-черните дати в историята, за да направи зрителите свидетели на една от най-големите световни трагедии – аварията в Чернобил. Филмът на репортера Леда Цветкова и операторите Павел Баев, Александр Осиченко и Евгени Генов „Дневниците на Чернобил” разказва историите на хора, преживели аварията.

Alexey_BreusСред тях е Алексей Бреус – един от оцелелите оператори на ядрената електроцентрала, който е член на екипа й от 1882 г и е свидетел на последствията, които инцидентът предизвиква.

На 1 юни британската сценаристка Карла Мери Суит написа, че е разочарована от едноименния сериал, защото в него не участват чернокожи актьори. Последва вълна от критики и иронични забележки към авторката с поучения как трябва да чете повече, защото става дума за СССР. Оказва се обаче, че такъв има. Игор Хиряк от Череповец, Волгоградска област, е едва на 19 години, когато  участва в ликвидирането на последствията от чернобилската катастрофа .

Как точно е станала аварията – във филма разказва специалистът по ядрени реактори и енергиен експерт проф. Георги Касчиев.

Станаха ли Припят и Зоната желана дестинация за повече туристи, след като нашумелият сериал “Чернобил” покори класациите? И какво изпитват хората, които се разхождат по улиците на града – призрак? Отговорите на тези и още много въпроси зрителите ще научат веднага след централната емисия на bTV Новините на 23 юни във филма „Дневниците на Чернобил“.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


    • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *