74baaac8-baaa-4b60-82dd-c57d30b140fb

44 Национална изложба на карикатурата

Димитър Атанасов от Кубрат спечели наградата на в. „Дума“

IMG_2815  На 1 април бе открита 44-та Национална изложба на карикатурата на „Шипка“ 6 в София. Изложени са 286 карикатури на 42 автори от цялата страна. Сред тях са и всичките 7 творби на хумориста и сатирика Димитър Атанасов от Кубрат. От 10 номинирани, той спечели наградата на в. „Дума“ – диплом и парична сума.

За първи път от доста време има и пластики. Голямата награда на СБХ /пластика „Перо“/ получи Валентин Георгиев от Русе – редовен участник в Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат, носител на първа награда и на наградата на името на Велко Велков. Наградата на секция „Карикатура“ към Съюза /пластика „Мишена“/ взе Майя Чолакова – друг участник в конкурсите в Кубрат. Призът на Столична община на името на незабравимия Доньо Донев грабна Галина Павлова, а наградата „Хриле и копита“ за карикатура на ловно-рибарска тематика отиде при Георги Чалъков – Чалъчето.

Изложбата бе открита от председателя на секция „Карикатура“ към СБХ Ивайло Цветков – още един познат участник от кубратските конкурси. На награждаването присъства и заместник-кмета по културата на София доц. Тодор Чобанов.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *