768x432оеуи,3и,3

366 акта за шофьори в Слънчев бряг само за седмица

За времето от 05.07.т.г. до 12.07.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 530 МПС и 865 лица.

Съставени са общо 366 акта, от които : 6 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, 8 акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация под 1,2 промила, 8 акта за установени неправоспособни водачи на МПС, 10 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 164 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата.

За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 87 акта. Наложените глоби по фиш са 155.

……………………………………………………………………………………………….

Служители от Районно управление – Несебър извършили проверка в магазин за текстилни изделия, разположен на алеята пред хотел „Хевън” в Слънчев бряг, стопанисван от 54 годишната Р.С. от Сливен, като установили, че в обекта са изложени за продажба стоки, съдържащи логото и инициали на различни защитени търговски марки – „Хуго Бос”, „Поло Ралф Лаурен”, „Томи Хилфигер”, „Адидас”, „Найк” и „Конверс”, без съгласието на носителите на изключителното право по смисъла на закона.

Иззети са общо 754 артикули от назованите защитени световни марки. Извършена е проверка на втори магазин, разположен на алеята пред хотел „Хевън” в Слънчев бряг, стопанисван от 32 годишния Р.И. от Бургас, като установили, че в обекта са изложени за продажба стоки, съдържащи логото и инициали на различни защитени търговски марки – „Хуго Бос”, „Поло Ралф Лаурен” и „Томи Хилфигер”, без съгласието на носителите на изключителното право по смисъла на закона.

Иззети са общо 750 артикули от назованите защитени световни марки. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Несебър.

………………………………………………………………………………………….

ТРАГИЧЕН ИНЦИДЕНТ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

На 12.07.т.г. около 20.13 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в морето между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро «Кораба», при който се давела жена,съобщиха от полицията в Бургас.

Изпратените на място полицейски служители установили, че 38 годишния българин И.М. от Габрово предприел първоначални действия за спасяване, но въпреки намесата му, извадената от водата жена – починала. Констатирано е, че удавилата се е 61 годишната чешка туристка О.Б., отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

И.М. заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на «Морска администрация» и «Пожарна безопасност и защита на населението», но тялото на детето не е открито. Установено е, че изчезналото момиченце е 11 годишно от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с О.Б. и 13 годишната си сестричка в Слънчев бряг.

По първоначални данни двете деца заедно с 61 годишната О.Б. влезли в морето, но 11 годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ првлякла вниманието на българина И.М. Той се отзовал, но успял да извади от водата единствено чешка туристка.

Към момента издирвателните мероприятия за откриване тялото на 11 годишното момиченце продължават.

По случая е образувано досъдебно производство.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *