20230307_110232

Коалиция “ЛЕВИЦАТА!” представи във В. Търново кандидатите си за депутати за областта

Logo_of_The_Left_(Bulgaria)Коалиция “ЛЕВИЦАТА!” представи във В. Търново кандидатите си за депутати за областта. “Мисията ни е да дадем възможност на всички лявоориентирани граждани да намерят своя истински, автентичен избор на 2 април. Целта ни е да бъдем обединители. Коалицията се състои от формациите АБВ, “Движение 21”, “Изправи се БГ” и ЗС “Александър Стамболийски”, както и знакови фигури от БСП като Костадин Паскалев и Валери Жаблянов.

За да има силно ляво, е нужно обединение на всички леви формации, включително и БСП. Ние сме отворени към тях”, заяви юристът Татяна Дончева, председател на “Движение 21”. Дончева е водач на листата на “ЛЕВИЦАТА!” в област В. Търново. По думите ѝ основната задача на коалицията в тези избори е да стане част от следващия парламент и да получи добри позиции за предстоящите местни избори. “Ние, хората с опит, искаме да проправим път на младите и можещите, които ще формират левите идеи и политики в България през следващите години”, допълни Дончева.

Основните приоритети на “ЛЕВИЦАТА!”за предстоящия вот са свързани с цените, доходите и държавността. “Цените и доходите са остър проблем в момента за обществото, много хора усещат инфлацията като тежко бреме. Има голяма стагнация в бизнеса, хората се страхуват, че ще загубят работните си места. Това са въпроси, които не търпят отлагане. Те трябва да бъдат решавани”, посочи лидерът на “Движение 21”.

Дончева беше категорична, че за кандидатите за народни представители от “ЛЕВИЦАТА!” във В. Търново акцент ще бъдат и проблемите на хората, които са заети със земеделие, защото районът е земеделски. Вторият акцент ще е образованието. В листата има няколко университетски преподаватели. “Смятам, че те ще са полезни в тази посока. По отношение на държавата – Велико Търново е едно от местата, където акцентираме и върху съдебната реформа. “В последните години тази тема беше иззета от десните като едва ли не единственият проблем за тях.

Няма причина “ЛЕВИЦАТА!” да бяга от съдебната реформа, защото потребността от справедлива държава е потребност на всеки гражданин и решаването на този проблем минава през промени в съдебната система. Ние смятаме, че без промени в конституцията не е възможно да настъпи такъв прелом. Ангажираме се, че ще инициираме консултации между политическите сили за решаване на този важен въпрос. Ще привлечем и ГЕРБ, и ДПС, защото без много широко парламентарно мнозинство не може да се стигне до нужните промени”, категорична е Дончева.

Тя не пропусна да отбележи, че Юридическият факултет на Великотърновския университет е много авторитетен. В. Търново е център на един от големите апелативни съдебни райони, а във великотърновската адвокатска колегия също има много добре подготвени и силни юристи.
Второ място в листата на “ЛЕВИЦАТА!” е за проф. Севдалина Димитрова, която от 44 години живее във В. Търново, а още през 1986 г. започва да преподава във военното училище и да подготвя курсанти логистици.

Трети в листата е адвокат Иван Филипов Иванов. Той е на 51 години, завършил е военното училище в Долна Митрополия, има инженерна специалност и магистратура по управление на военновъздушните сили. От 2008 г. е адвокат. Четвърти е Васил Христов на 36 години от Лясковец, където е общински съветник. Завършил е национална сигурност в Русенския университет, има строителен бизнес, страстен ловец. Петото място е за доц. Виолета Блажева, която преподава икономика в Стопанската академия в Свищов.

Шестата позиция е за Николай Петров, на 41 г., от Горна Оряховица. Той е завършил психология във ВТУ, в момента е експерт в Младежкия дом по проекти, бивш зам. областен управител. Седма е Петя Иванова на 59 години, икономист. Осма е Даниела Давидкова от Свищов. Тя е представител на туристическия бизнес. Девета е Маргарита Косева, управител на хотел. Десети е Марин Богомилов, председател на земеделската кооперация в село Поликраище. Единайстото място в листата на “ЛЕВИЦАТА!” е за д-р Симеон Бабуров, лекар рентгенолог. Двайнайсти е Антон Семерджиев, дългогодишен служител на полицията. На тринайсто място е Емилян Миланов, ръководител на бизнес центъра към БДЖ – Товарни превози, общински съветник в Горна Оряховица.

Четиринайстият в листата Пламен Христов също е представител на железниците. Той е риболовец и републикански шампион по бридж. Последен е Иван Събев, който е завършил Стопанската академия в Свищов. Събев преподава счетоводство и контрол в Техническия университет в Габрово.

“Гордеем се с нашата листа. Това са хора с биография. Те са отлична конкуренция на кандидатите на претендиращите за победители на предстоящите избори”, заяви Татяна Дончева. Тя призова на 2 април да се гласува с номер 14 в интегралната бюлетина.

Весела КЪНЧЕВА

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *